Sport

Labdarúgás: elvérzett a SZEOL Hajdúböszörményben

Labdarúgás: elvérzett a SZEOL Hajdúböszörményben

2015. augusztus 12., szerda
Labdarúgás: elvérzett a SZEOL Hajdúböszörményben
szeol_kozarmisleny_mj-010

A Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában a Hajdú-Bihar megyei I. osztályú Hajdúböszörmény otthonában játszott a SZEOL SC: a találkozón egyetlen gól született alig fél perccel a kezdés után, ez pedig el is döntötte a továbbjutó sorsát a kupamérkőzésen.

A tavaly még az NB III Keleti csoportjában szereplő Hajdúböszörmény otthonában lépett pályára a SZEOL SC a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában. A szegediek számára nem kezdődött jól a mérkőzés: annak ellenére, hogy

Beretka Péterék

kezdték a találkozót, 33 másodperc után máris hátrányban voltak, miután

Huszárik

labdavesztése után megszerezte a vezetést a Hajdúböszörmény. Az idő elteltével megnyugodott kicsit a SZEOL, és egyre többször került oda a hazaiak kapuja elé, de a hajdúságiak védelme mindent hárított, a hazaiak pedig bíztak belelkesedve a korán szerzett gól után, a gyors kontrákban bíztak a folytatásban. A szünetig nem tudott egyenlíteni a SZEOL. A félidőben kettőt cserélt

Tóth Ákos

,

Ondrejó

és

Faragó

érkezett a második 45 percre. Bár az első percekben két szélen vezetett akció után akadt lehetőség a SZEOL előtt, de mezőnyfölénye továbbra is főleg meddő volt, elvétve tudott kialakítani helyzeteket, és az idő pedig a hazai csapatnak dolgozott. A végén bár többször is a Hajdúböszörmény kapuja elé ívelhette a labdát a szegedi csapat, de minden labdát ki tudott fejelni, rúgni a hazai együttes, amely így a korán szerzett góllal ki is harcolta a továbbjutást, a SZEOL pedig búcsúzott a kupasorozattól. Tóth Ákos tanítványai az NB III Közép csoportjának harmadik fordulójában ismét idegenben lépnek pályára,

Makra Zsolték

szombaton 17.30-tól a Szentlőrinc vendégei lesznek.

Hajdúböszörmény, sporttelep, 150 néző
2015. augusztus 11., 17.00
Hajdúböszörményi TE
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Kátai Gábor • asszisztens: Demeter János, Ambrus Dániel János.
1
-
0

A Blues Kertben hangoltak

A SZEOL SC csapata a hajdúböszörményi út előtt az újszegedi Blues Kert vendéglőben költött el ízletes ebédet. Látogasson el Ön is a Blues Kertbe, a menükínálatról és a specialitásokról, köztük a híres grillételekről ide kattintva tájékozódhat!

Labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló

Hajdúböszörményi TE - SZEOL SC 1 - 0 (1-0)

Hajdúböszörmény, sporttelep, 150 néző. Vezette: Kátai Gábor (Demeter János, Ambrus Dániel János.)

Hajdúböszörmény:

Tömöri - Kerek, Fülöp A., Simonka, Lovas, Szathmári, Tóth V. (Jeremiás, 64'), Benke (Nagy M., 90'), Kállai, Sólyom (Szabó M., 74'), Molnár T.

Vezetőedző:

Szabó László.

SZEOL SC:

Leindler - Kormányos (Végh, 62'), Gajág, Makra, Grünvald, Kéri, Forró (Faragó - a szünetben), Huszárik (Ondrejó - a szünetben), Puskás, Maksimovic, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Kállai (1') Tóth Ákos:

"Kísérletezgettem az összeállítással, mert az utolsó pillanatban alakult ki a keret, ezért kénytelen voltam néhány dolgot élesben megnézni. Követtem el hibákat, de ezzel együtt az is extrém, hogy a 33. másodpercben gólt kaptunk úgy, hogy mi kezdtünk. De ez még nem magyarázza az utána lévő teljesítményt, főleg az első félidőben. A második félidőben görcsös akarás volt, de ilyenkor a futball igazsága nem áll a mellé a csapat mellé, aki nem tesz meg mindent. Ez egyénileg és csapatszinten is kevés a jövőben."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4'
Kéri beadása volt az utolsó lehetőség a SZEOL előtt, de ezt is kivágta a hazai védelem, amely percek óta húzza az időt: de itt a vége, Kátai lefújja, a korai gól továbbjutást ért a Hajdúböszörménynek, így a SZEOL az első körben búcsúzik a Magyar Kupától.
90+1'
Három perc hosszabbítás: ennyi ideje maradt a SZEOL-nak, hogy legalább a hosszabbítást kiharcolja.
90'
Időhúzó jelleggel cserél harmadjára a Hajdúböszörmény: Petrezselyem helyére Selei áll be.
86'
Végh végezhet el jó helyről szabadrúgást, miután ellene szabálytalankodtak a jobb szélen: a beívelést azonban szögletre csúsztatják a hazaiak. A sarokrúgás után is felszabadítanak, egyelőre mindenhova odaérnek a böszörményi védők.
79'
Majdnem eldőlt! Egy kiugratás után ismét Kállai veszélyeztetett, elsőre a kissé oldalról érkező lövést kiütötte Leindler, a kipattanót viszont a kapu mellé tekerte a csatár, aki ezzel gyakorlatilag eldönthette volna a meccset - reméljük, ez visszaüt.
74'
Újabb hazai csere: Sólyom helyére Szabó Márton áll be a Hajdúböszörményben.
69'
A hazaiak koncentrációja egyelőre kitart, hátul nagyon ritkán hibáznak, miközben zártan védekeznek, és bíznak a kontrában: nincs egyszerű dolga a SZEOL-nak ma délután, de egy gól kellene legalább a hosszabbítás kiharcolásához.
64'
Miután a SZEOL mindhárom lehetőségét kihasználta, változtat a Hajdúböszörmény is: Tóth Viktort Jeremiás váltja a hazaiaknál.
62'
Ismét változtat Tóth Ákos: Kormányos helyett Végh Ariel érkezik a SZEOL-ba.
58'
Góóó... de mégsem! Bár Puskás kapuval szemben, 16 méterről elvégzett szabadrúgása után a lecsorgót a kapuba vágja Faragó, de mindezt már lesről tette, így érvényteleníti a találatot a játékvezető. Fogy az ideje a szegedi együttesnek, amely továbbra is fölényben, de továbbra is hátrányban.
50'
Egy újabb szélen vezetett akció, talán ez jelenthet majd áttörést a SZEOL játékában: ezúttal Kéri indult meg a jobb oldalon, majd egy szöglethez jutott a szegedi együttes, de ezt kifejelte a hazaiak védelme. Aktívan kezdi a második félidőt a SZEOL.
48'
Ez nagy helyzet volt! Grünvald bal oldali felfutása után ívelt középre, ahol Maksimovic érkezett is, de mintegy 15 méterről leadott lövése ha kevéssel is, de mellé ment.
46'
A szünetben kettőt is cserélt a SZEOL: Forró és Huszárik nem jött ki a második félidőre, a helyükre Faragó és Ondrejó érkezett a szegedieknél.
46'
Folytatódik a találkozó, a hazaiak kezdték a második félidőt.

SZÜNET

45+2'
Vége, lefújja az első félidőt Kátai Gábor, amelynek végén egygólos előnnyel vonulhat szünetre a hazai gárda, miután rögtön a középkezdést követően megszerezték a vezetést. Azóta támad, és fölényben is van a SZEOL, de kevés igazi lehetőséget tudott kialakítani az első 45 perc alatt - ugyanakkor még van egy félideje a javításra Forró Attiláéknak.
44'
Két perc hosszabbítást jelez a játékvezető, hiszen egy rövid ápolás is volt az első félidőben. Hasonló mederben zajlik a meccs, mint eddig: támad a SZEOL, de nem találja a rést a hazaiak védelmén.
36'
Na, ez már egy komolyabb lehetőség volt! Egy felívelt labdával Maksimovic indult meg a kapu felé, majd okosan keresztbe passzolta, de az átadása már nem jutott el a társ felé, mert Tömöri kivetődve felszedte azt.
29'
Az ivószünet után sincs nagy változás a játék képében: meddő mezőnyfölényben a SZEOL, amely nem tud odakerülni a masszívan és lelkesen védekező hazaiak kapuja elé.
24'
Ivószünet szakítja félbe a találkozót, ez jól jön mindkét félnek ebben a forróságban. Ez persze alkalmat kínál Tóth Ákosnak is arra, hogy néhány taktikai tanáccsal lássa el játékosait.
21'
A hazaiak főleg a kontrákban bíznak, és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a mai kupamérkőzésbe, ezen pedig még csak dobhatott a korai gól. Egyelőre továbbra sincs nagyobb SZEOL-helyzet, az iménti, jó helyről járó szabadrúgás után is kiszúrja a szabálytalankodást Beretka részéről a játékvezető, így kifele jöhetnek böszörményiek.
13'
Rendezte sorait a SZEOL, amely egyre többször jut el a hazaiak kapuja elé, de egyelőre mindig volt egy láb, ami közbeszúrt volna, így még nem találta el a kaput a szegedi gárda. A hazaiak egy szabadrúgás után veszélyeztettek, de Makra kifejelte a labdát az érkező támadó elől.
8'
A gól óta főleg a mezőnyben pattog a labda, a rossz kezdés kicsit megfogta a SZEOL-t, ugyanakkor az látszik, hogy ezzel nincs minden veszve a szegediek számára.
1'
Gól, máris vezet a Hajdúböszörmény! Annak ellenére, hogy a SZEOL kezdte a meccset, alig fél perc kellett ahhoz, hogy gólt szerezzenek a hazaiak, a középkezdés után Huszáriktól csenik el a labdát, majd nagy erővel letámadnak a hazaiak, és a kiugró Kállai a kapuját elhagyó Leindler mellett az üres kapuba gurított, 1-0. Indulhatott volna jobban is a találkozó...
1'
A fehérben játszó SZEOL végezte el a kezdőrúgást, a hazaiak királykék mezben lépnek pályára ma.

16:57

- Mintegy négy órás utazást követően érkezett meg Hajdúböszörményre a SZEOL csapata, ahol egy igen szép létesítmény és kitűnő pálya fogadta Puskás Csabáékat.

16:46

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a SZEOL hajdúböszörményi kupamérkőzése. Tóth Ákos kezdőcsapatában a hétvégi bajnokihoz képest több változás is akad, így bekerült a nyáron igazolt Gajág Gergő, Huszárik Zsolt és Kéri Tamás is a Gyula elleni kezdő tizenegyhez képest.

A mérkőzés Kátai Gábor sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Az elmúlt szombaton kezdődött meg a bajnokság a SZEOL számára, azonban máris hétközi mérkőzést vív a gárda, hiszen a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában szerdán ahhoz a Hajdúböszörményhez látogat

Tóth Ákos

együttese, amely tavaly még szintén harmadosztályú volt, ugyanakkor a szezon végén búcsúzni kényszerült, így a Hajdú-Bihar megyei első osztályban szerepel az idei évadban. A SZEOL ellenfele idén még nem játszott mérkőzést, így lesz a kissé átalakult böszörményi csapat első találkozója, amelyen a szegediek mindenképpen szeretnének továbbjutni a következő fordulóba.

FOCIFANOK! Ma két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk a Csongrád megyei csapatok kupameneteléséről!Hajdúböszörményi TE -...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.