Sport

Labdarúgás: Gyula elleni derbivel kezdi a bajnokságot a SZEOL

Labdarúgás: Gyula elleni derbivel kezdi a bajnokságot a SZEOL

2015. augusztus 7., péntek
Labdarúgás: Gyula elleni derbivel kezdi a bajnokságot a SZEOL
szeol_gyula_mj-034

Az 1. fordulóban még szabadnapos volt, szombaton azonban már a SZEOL SC számára is elkezdődik az NB III Közép csoport 2015/2016-os szezonja. Tóth Ákos tanítványai hazai környezetben látják vendégül a Várfürdő-Gyulai Termál FC együttesét.

„A kánikula garantált, meleg idő várható a hétvégére, a hazai győzelmet pedig reméljük. Félretéve a tréfát, úgy gondolom, elkövettünk mindent a felkészülés alatt, amely ugyanakkor nem volt zökkenőmentes, hiszen meghatározó emberek távoztak a csapattól. Az utolsó pillanatban azonban sikerült úgy igazolnunk, hogy az újonnan érkezők optimális esetben megfelelően pótolhatják majd a távozókat. Hátrány persze, hogy csak nem régen állt össze a csapat, de a munkát elvégeztük, már csak egy kis szerencse kell majd, hogy jól sikerüljön a rajt. Persze, ezt a véletlen faktort igyekszünk a minimálisra csökkenteni azzal, hogy megfelelően dolgozunk, és szervezettek leszünk” – fogalmazott portálunknak a hétvégi összecsapás előtt

Tóth Ákos

vezetőedző.

Online

Szombaton 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - Várfürdő-Gyulai Termál FC harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

Mint arra a tréner utalt, nyáron valóban komoly átalakuláson ment át a szegedi együttes kerete, hiszen a védelemből

Dlusztus András

és

Bojan Bejdov

, a középpályáról

Joseph Martial Ngalle

, a támadók közül pedig

Bata Csongor

és a kölcsönbe Algyőre került

Busa Bence

is elhagyta a csapatot, a kapus

Dongó Dénes

pedig

felhagyott a védéssel

. Pótlásukra

nyolcan érkeztek

, közülük azonban

Gajág Gergő

és

Kaszás Krisztián

szolgálataira sérülés miatt nem számíthat majd a szakmai stáb a hétvégén, ahogy a felkészülés utolsó hetében érkezett

Huszárik Zsoltéra

sem, akinek egyelőre még nincs kész a játékengedélye. Bízhatnak ugyanakkor a szegediek

Beretka Péterben

, akinek egészen kiváló az egyéni statisztikája a Gyula ellen. A SZEOL, illetve korábbi nevén a Tisza Volán SC színeiben ő az egyetlen olyan játékos, aki a két gárda eddigi csörtéin egynél több alkalommal zörgette már meg a rivális hálóját – egészen pontosan öt gól fűződik a nevéhez ezeken az összecsapásokon. Az örökmérleg azonban még így is igen kiegyenlített, hiszen három döntetlen mellett hatszor ünnepelhettek a gyulaiak, öt alkalommal pedig a Tisza-partiak. A két fél elmúlt szezonbeli találkozóit a Gyula nyerte, ősszel

1-0-ra

, tavasszal

3-0-ra

. „

Siha Zsolt

kollégám múlt héten a helyszínen nézte meg a Gyula első mérkőzését

(1-1 hazai pályán a Pénzügyőr ellen – a szerk.)

. Volt náluk is némi mozgás a keretben, de a csapat stílusa teljesen hasonló a korábbihoz. Ahhoz a stílushoz, amely nekünk nem fekszik, ahogy azt a tavalyi eredmények is mutatták. Az elmúlt szezonban mindkét meccsen kikaptunk rúgott gól nélkül. Ezen a hétvégén mindenképpen változtatni akarunk” – fogadkozott Tóth Ákos. A meccs szombaton 17.30-kor kezdődik a Felső Tisza parti stadionban. A jegyet váltó szurkolók – a korábbi évek hagyományainak megfelelően – ezúttal is kapnak egy, az idény teljes programját tartalmazó műsorlapot.

A SZEOL SC várható összeállítása:

Leindler – Buzási, Rácz, Makra, Grünvald, Forró, Fülöp, Puskás, Ondrejó, Beretka, Maksimovic.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnokijukon (2015. május 2.):

Várfürdő-Gyulai Termál FC - SZEOL SC 3-0 (2-0)

Gyula, 150 néző. Vezette: Sipos László (Benkő Róbert, Takács Attila).

Gyula:

Harman - Kovács, Wéber, Vincze, Pataki, Nagy G., Pászka, Szélpál, Sipos, Burai (Turcsek 76'), Okos.

Vezetőedző:

Szekeres Lajos.

SZEOL:

Leindler - Kormányos (Ngalle - a szünetben), Dlusztus, Bjedov, Grünvald, Ondrejó, Forró, Puskás, Beretka, Faragó (Bata 15'), Végh.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Burai (5'), Okos (40'), Pászka (48').

Sárga lap:

Okos (25'), Kovács (43'), ill. Forró (8'), Puskás (84').

Atomvárosi kirándulás vár a HFC-re

A Hódmezővásárhely az első körben a Békéscsaba II. ellen aratott diadal után újfent vasárnap lép pályára, ismételten egy fakó ellen. A Paks második csapata szezonnyitó bajnokiján 2-2-es döntetlent játszott az ESMTK otthonában, így veretlen együttesek találkozóját rendezik meg 17.30-tól a Fehévári úti Stadionban. Az összecsapásra a belépők egységesen 500 forintba kerülnek.

Szombat délután elkezdődik a bajnokság az 1. fordulót szabadnaposként kihagyó SZEOL számára is - Tóth Ákos tanítványai a Gyulával csapnak össze. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=558198

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.