Sport

Labdarúgás: Megszakadt a SZEOL sorozata + FOTÓK

Labdarúgás: Megszakadt a SZEOL sorozata + FOTÓK

2014. október 18., szombat
Labdarúgás: Megszakadt a SZEOL sorozata + FOTÓK
szeged_gyula_14_10_18_mj

Három nyert meccs után a Gyula ellen szenvedett vereséget a SZEOL, egyetlen gól döntött a 10. forduló mérkőzésén.

Ellenkező utat jártak be a csapatok az egymás elleni meccs előtt: a SZEOL három győzelemmel várta a Gyula elleni meccset, az ellen a Gyula ellen, amely négy forduló óta nem tudott nyerni a bajnokságban. Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, nehezen alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. A Gyula a mérkőzés kezdetétől fogva visszahúzódott a kapuja elé, és kontrákra játszott, látszott, hogy ezt a játékot nagyon értik a vendégek. Végül a 20.percben egy ilyen szituációt követően tudták megszerezni a vezetést a fürdővárosiak:

Bálint

húzott el a bal szélen, majd a középen üresen érkező

Barna

elé tálalt, aki átvételt követően nagy erővel

Dongó

mellett a kapuba lőtt, 0-1. Innentől kezdve még nehezebb volt a SZEOL dolga, a 9-10 emberből álló falat nagyon nehezen tudta áttörni, és bár próbálkozott ennek minden lehetséges formájával, de sem a beadások, sem az átlövések nem jártak eredménnyel. A második félidőben gyakran már négy csatárral is rohamozott a szegedi együttes, a gólhoz a legközelebb a csereként beállt

Mihálffy

állt, de az ő próbálkozásai sem tudták elhozni az egyenlítést. A gyulai kapus kiválóan lépett ki minden beívelésre, szögletből, beívelt szabadrúgásokból sem tudott helyzetbe kerülni a SZEOL, a gyulai fal pedig továbbra is jól blokkolt, amikor éppen arra volt szükség. Az utolsó percekig nyomott

Tóth Ákos

csapata, de a vendégek védelme egész mérkőzésen keresztül remekül zárt, gyakorlatilag hiba nélkül lehozták a meccset, az első félidőben lőtt kontragóllal pedig mindhárom pontot elvitték Szegedről. Ezzel megszakadt több sorozat is: három meccs után gólt kapott a SZEOL, megszakadt a hármas győzelmi szériája is Puskáséknak, illetve, a Gyula négy meccs után először tudott nyerni az NB III-ban. Tóth Ákos együttese legközelebb Monoron lép pályára október 25-én 14:30-tól.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion 250 néző
2014. október 18., 14.30
SZEOL SC
Várfürdő-Gyulai Termál FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szommer Attila * Asszisztensek: Illés Tamás, Varga Gábor.
0
-
1

NB III Közép csoport, 10. forduló

SZEOL SC - Várfürdő-Gyulai Termál FC: 0 - 1 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 250 néző. Vezeti: Szommer Attila (Illés Tamás, Varga Gábor)

SZEOL:

Dongó - Kormányos, Vida, Forró (Mihálffy, a szünetben), Bjedov, Grünvald, Ngalle, Puskás, Faragó, Bata, Ondrejó (Beretka, 60').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gyula:

Nagy - Vincze, Wéber, Kovács, Kristóf, Nagy G., Bálint (Burai, 71'), Barna, Okos, Péchy (Bagyinszki, 63'), Sipos.

Vezetőedző:

Szekeres Lajos.

Gól:

Barna (20')

Sárga lap:

Bálint (12') Tóth Ákos:

" Nem tudtuk feltörni a gyulaiak ellenállását, ma hiányzott belőlünk az a plusz, ami a gólhoz kellett. Talán jobb lett volna,ha a mai napon egy támadóbb szellemű csapattal találkozunk."

Szekeres Lajos:

"Ezen a mérkőzésen minden a terveink szerint alakult, stabil védekezésünk és a kontráink hozták meg a három pontot. Ma igazi csapatként dolgoztak a fiúk!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, Szommer lefújta. Elég paprikás körülmények között ér véget a meccs, egy ütközést reklamálnak a vendégek, de végül csillapodnak a kedélyek. Ezzel megszakadt a SZEOL sorozata, három megnyert meccs után kapott ki Tóth Ákos együttese.
90'
Mihálffy! Kétszer is gólt szerezhetett volna, előbb a tizenhatos előterében éppen akkor pattant el tőle a labda, mikor el tudta azt volna lőni, majd egy beadást fejelt fölé fél méterrel.
88'
Grünvald beadását Mihálffy fejeli vissza a rövidre, azonban nem érkezett senki a labdájára. Kevés van már hátra, az ikszért küzd a SZEOL.
82'
Csak Bjedov és Vida van hátul a SZEOL-nál, a többiek mind a félpályánál feljebb, de a Gyula nagyon masszívan védekezik. Újabb szöglet, meglepő,de ezt is Nagy öklözi ki.
80'
Puskás szabadrúgását húzza le Nagy, minden beívelés a gyulai kapus kezében köt ki, jól él együtt a játékkal a vendégek portása.
77'
Csapkodó a játék az utóbbi percekben, sok az ívelés, ugyanakkor egyre több apró szabálytalanság is van a meccsen. A gyulaiak nem változtattak taktikájukon, a SZEOL pedig bár próbálkozik, de igazán nem tudta megtornáztatni Nagyot.
73'
Kormányos ívelte át a túloldalra a labdát jobbról, Grünvald kapásból lőtt, de sajnos próbálkozása elkerülte a kaput.
71'
Bálint rúgott össze Batával, aminek következtében nem tudja folytatni a játékot, a helyette Burai a pályán.
68'
Mihálffy készítette le remek mozdulattal a második hullámban érkező Batának, aki lövés helyett inkább a cselt választotta, ezzel azonban odalett a lövési lehetősége, nagyjából 10 méterről tűzhette volna kapura a házi gólkirály, nagy lehetőség maradt kihasználatlanul.
65'
A vendégek kontrái életveszélyesek, ezt ismét igazolták, a néhány másodperce pályán lévő Bagyinszki került helyzetbe, miután átette a jobb lábára a labdát a tizenhatos sarkánál, majd a rövidre leadott lövését Dongó védte.
63'
Cserél a Gyula is, Péchy helyére Bagyinszki érkezik.
60'
Ismét cserél Tóth Ákos, Ondrejót váltja Beretka.
58'
Most szerencséje is volt a vendégeknek, Mihálffy tartott meg erőszakosan egy labdát, majd tette vissza azt középre, ahol az érkező Faragó egyből lőtt, lövése megpattant, azonban így is csak éppen hogy mellé ment. Fölénybe kerül a SZEOL, de mindent blokkolnak a gyulaiak, nagyon sűrű az ott középen.
55'
Jó helyről rúghatott szabadrúgást a SZEOL, Ngalle és Puskás közül előbbi tekerte be a labdát, és egyből kapura tűzte, a hosszú felsőt vette célba, de Nagy ezúttal is résen volt.
52'
Bata játszotta meg a jobb szélen felfutó Ondrejót, akinek a beadásába önfeláldozóan vetődött bele Kovács Tamás, szögletet végezhet el a SZEOL, de Nagy ezt is kiüti. Marad a kapu előtt a szegedi csapat, Puskás ismét a hosszúra ívelt, a nemrég beállt Mihálffy elől éppen hogy szögletre tudnak csúsztatni. A sarokrúgást megint Nagy üti ki, nagyon érzi ezeket a beívelt labdákat a vendégek kapusa.
49'
A csere egyértelműen azt jelzi: támadóbb szellemben fog futballozni a SZEOL a második félidőben, hiszen egy csatár váltott egy védőt. A gyulaiak sokadjára játsszák meg egy szem csatárukat egy hosszú indítással, ezeket Dongó rendre tisztázta eddig.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben változtat Tóth Ákos, Forró helyére Mihálffy érkezik a pályára.
SZÜNET
45'
Szommer játékvezető nem hosszabbít, pontosan a 45 perc leteltével lefújja az első félidőt. A Gyulánál csak csak Sipos van elöl, a többi mezőnyjátékos nagyon zártan védekezik, ezt pedig nem tudja eddig feltörni a SZEOL, így egygólos vendégelőnynél pihennek a csapatok.
45'
A legnagyobb SZEOL-lehetőség maradt ki, a középen érkező Bata azonban nem tudta erővel a kapura irányítani a labdát.
40'
A félidő hajrájához értünk az egyébként roppant sportszerű találkozón, 40 perc alatt mindössze 7 szabálytalanságot követtek el a csapatok. Nem túl nagy az iram sem a találkozón.
38'
A pontrúgások jelenthetnének veszélyt, de a szögletnél Nagy kapus remekül lépett ki kapujából, ebből sem lett szegedi helyzet.
36'
Meddő mezőnyfölényben a SZEOL, bár többet van a labda Puskáséknál, de a hátul lévő 9 mezőnyjátékossal szemben nagyon nehéz dolguk van, nagyon masszív falat húzott a Gyula a kapuja elé.
29'
Egy bedobás után Puskás tört be a védelem közepén, majd lekészítette Ngallénak lövésre, aki azonban csúnyán mellélőtt. Nem tud egyelőre igazán nagy helyzetet kialakítani a SZEOL.
24'
Puskás próbálkozott szabadrúgásból, jó 20 méterről tűzta kapura a labdát, azonban fölé lőtt. A gyulaiak eddig nagyon zártan védekeznek, a vezetésüket követően talán még nehezebb lesz feltörni a védelmüket, de sok van még a meccsből.
20'
GÓL! Vezet a Gyula! Egy kontrát vitt végig a vendég csapat, Bálint cselezte ki ellenfelét a bal szélen, majd a középen a védőktől elszakadó Barna elé tálalt, aki az átvételt követően 10 méterről Dongó mellett a kapuba lőtt, 0-1. Középen nagyon üresen maradt Barna, ezt pedig rögtön megbüntette a vendég együttes, ezzel három meccs után gólt kapott a SZEOL.
16'
Kicsit beszorul most a SZEOL, nehezen tud tisztázni a védelem, majd a blokkolt lövés után újabb szögletet végezhet el a Gyula, a beívelést követő fejes egy méterrel megy mellé. Egyelőre ez is nagyon szoros meccs.
12'
Itt a találkozó első sárgája, Bálint csúszott oda egy ütemmel később Batának, jogos a lap.
10'
Ondrejó pattogós lövése az első kapura irányuló próbálkozás a meccsen, Nagy fogta magabiztosan. Egyelőre tapogatózó játék folyik.
6'
Nem hozott helyzetet az első 10 perc, a vendégek két szögletet is elvégezhettek, de nem alakult ki ezekből veszély, míg a SZEOL-nál Faragó indította Batát, aki ugyan a kapussal szemben ugrott ki, de a partjelző megállította őt, mondván, lesen volt az indítás pillanatában. Mint az az összeállításokból is kiderült, Dlusztus András nem tudta vállalni a játékot, a visszatérő Vida helyettesíti a szegedi védőt a védelem tengelyében.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek vezethetik az első akciót. A SZEOL a hagyományos kék-feketében játszik, míg a Gyula piros felsőben, fekete nadrágban lép pályára.
14:21 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, kiváló idő fogadta a csapatokat ezen a délutánon. Reméljük, a SZEOL a Gyula ellen folytatja megkezdett sorozatát, és ismét győzelemmel tud lejönni a pályáról. A mérkőzés Szommer Attila sípszavára 14:30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.