Sport

Labdarúgás: megolvadt a szerencsi az ásotthalmi forróságban + FOTÓK

Labdarúgás: megolvadt a szerencsi az ásotthalmi forróságban + FOTÓK

2015. augusztus 12., szerda
Labdarúgás: megolvadt a szerencsi az ásotthalmi forróságban + FOTÓK
asotthalom_szerencs07_gs

Négy góllal küldte haza Borsod megyei ellenfelét az Ásotthalom, és készülhet a második fordulóra a magyar kupa országos főtábláján.

Ásotthalom, 150 néző
2015. augusztus 11., 17.00
Ásotthalom TE
Szerencsi VSE
A meccs véget ért.
játékvezető: Bálint Attila • asszisztens: Viczián Mátyás, Zahorecz Roland.
4
-
0

Labdarúgó Magyar Kupa 1. forduló:

Ásotthalom TE - Szerencsi VSE 4-0 (2-0).

Ásotthalom, 150 néző. Vezette: Bálint Attila (Viczián Mátyás, Zahorecz Roland).

Ásotthalom:

Vasas - Németh P., Vastag B., Szabadi, Mészáros Z., Grósz, Balogh Á., Hatvani I. (Kothencz L. 77'), Mihalkó M. (Gajdacsi 85'), Pálfi (Bokányi Á. 87'), Baji R. Vezetőedző: Kószó László.

Szerencs:

Kristóf - Sohajda, Suller, Rábai, Hideg, Buri D., Buri A., Erdei, Nagy L., Gombos (Horváth A. 32'), Kiss K. (Sami 71') Vezetőedző: Tóth István.

Gól:

Pálfi Á. (32'), Baji R. (11-esből 45+1'), Vastag B. (64'), Kothencz L. (84')

Online közvetítésünk

VÉGE!
91'
Véget ért a derbi, a játékvezető nem hosszabbított. Szimpatikus ellenféllel szemben könnyed ujjgyakorlat volt ez a csata az Ásotthalomnak, mely szépen, de sokszor nem elég hatékonyan futballozott, ennek ellenére is teljesen megérdemelten, nagy fölénnyel nyert. Izgulhat a Csongrád megyei gárda, ki lesz a következő ellenfél a második körben! Jár a taps a Kószó-legényeknek, mi is gratulálunk nekik a továbbjutáshoz!
87'
A nagyon jól játszó Pálfi helyére Bokányi Ádám szállt be az utolsó percekre. Közben kis kakaskodás az oldalvonal mellett az egyébként sportszerű meccsen, Mészáros Zoltán és Buri Attila volt a két főszereplő, de megnyugodtak a kedélyek.
85'
Mihalkó Máté le, Gajdacsi Máté be hazai oldalon.
84'
GÓÓÓL 4-0! Pálfi Árpád gyönyörűen tört az alapvonalig a bal oldalon, a kapus a rövid oldalt fogta, a csatár pedig ezt felmérve visszagurított, a tizenhatoson érkezett Kothencz Levente, aki elemi erővel lőtte ki a jobb felsőt.
80'
Mint kés a vajon, úgy ment át középen a szerencsi védelmen Balogh Ádám, aki százszázalékos ziccerben a jobb kapufát találta telibe, a laszti a gólvonal felé perdült, ám a visszalépő Kristóf hálóőr nagy szerencsével el tudta csípni.
77'
A magabiztosan futballozó Ásotthalomban Hatvani István helyére Kothencz Levente érkezett a hajrára.
asotthalom_szerencs23_gs
73'
Pálfi Árpád kapott pompás indítást, hosszú sprint után a tizenhatoson kívülre futó Kristóf kapus tisztázott előle, egy ütemmel hamarabb érve el a labdát, mint a hazaiak támadója.
71'
A második szerencsi csere: Kiss Krisztiánt Sami Ádám váltotta.
68'
A nagy melegben ismét kis szusszanás, frissítés és taktikai tanácsok mindkét oldalon.
67'
Egy csúsztatás után Buri Attila félollózó mozdulattal küldte a labdát a jobb felső sarok mellé, gyönyörű mozdulat volt a szerencsi futballista részéről.
64'
GÓÓÓL 3-0! Balogh Ádám pontrúgása után alakult ki kavarodás a tizenhatoson belül, határozatlanok voltak a szerencsiek, nem tudtak felszabadítani, hátulról érkezett viszont ellentmondást nem tűrően Vastag Balázs, maga elé tette a bogyót, és hatalmas lövést eresztett a kapu jobb oldalába. Ezzel alighanem el is dőlt a továbbjutás!
62'
Mihalkó Máté remekül cselezte meg magát balról az alapvonalon a tizenhatoson belülre, lövésre próbálta visszagurítani az érkező társaknak, de beleléptek a szerencsi védők.
58'
Egy szerencsi lehetőség törte meg a meccs eddigi menetét. Jobbról érkezett a formás beadás, de Buri A. és Horváth is lemaradtak róla, pedig ha határozottabbak, könnyen szépíthetett volna a vendéggárda.
53'
Könnyedén szövögeti akcióit az Ásotthalom, szépen játsszák át a középpályát sok passz révén. Óriási a labdabirtoklási fölénye a hazai csapatnak, de kapura most nem veszélyes a Kószó-legénység. A vendégek viszont még a felezővonalat is csak ritkán lépik át.
asotthalom_szerencs28_gs
49'
Semmi változás a játék képében, támad az Ásotthalom. Balogh Ádám 25 méteres szabadrúgását kellett hatástalanítania Kristóf Péter kapusnak, a portás dolgát némiképp könnyítette, hogy középre tartott a kísérlet.
46'
Az Ásotthalom kezdte a második felvonást.
SZÜNET!
45+2'
Itt az első félidő vége, megnyugtató előnnyel vonulhat pihenőre az Ásotthalom. A hazaiak nagy fölényben futballoztak, a mezőnyben tetszetősen, kombinatívan, a kapu előtt azonban sok esetben kicsit határozatlanul, így számtalan lehetőséget puskáztak el. Persze ez most senkit sem izgat különösebben, hiszen a továbbjutás - úgy tűnik - nincs veszélyben. Persze van még hátra 45 perc.
45+1'
GÓÓÓL 2-0! A sértett végezte el a büntetőt, Baji Renátó a jobb sarkot választotta, és oda is lőtte, a kapus ugyan jó irányba mozdult, de esélye sem volt a hárításra.
45+1'
TIZENEGYES! Baji Renátót vágták fel a tizenhatoson belül, teljesen jogos hazai tizenegyes!
41'
A félidő végén is ásotthalmi fölény, a vendéglátók gőzerővel rohamoznak a második, megnyugtató találatért, mellyel végleg elvehetnék a borsodiak kedvét. Akadtak is már lehetőségek, ahogy az előzőekben írtuk, ám továbbra is csak Pálfi gólja jelenti a különbséget.
37'
Balogh Ádám 23 méterről végzett el szabadrúgást, a laszti a sorfalról a jobb kapufára, onnan az alapvonalon túlra perdült. Majd balról, az oldalvonal mellől, mintegy 16 méterről érkezett befelé a közvetkező hazai szabi, ezt a kapu torkából vágták ki a szerencsiek.
32'
Kényszerű csere a vendégeknél, Gombos Ádám szenvedett combhúzódást, Horváth Attila érkezett a helyére.
32'
GÓÓÓL 1-0! Vezetnek a hazaiak! Kószó László mester hiányolta a lövéseket, Pálfi Árpád pedig meghallgatta az útmutatást, mert ahogy 30 méterre a vendégek kapujától labdát szerzett, nem sokat vezette, hanem egyből a jobb alsóba zúdította!
asotthalom_szerencs31_gs
29'
Egy bal oldali beadást Szabadi közvetlenül a kapu torkából csúsztatott mellé, ez volt a meccs eddigi legnagyobb helyzete, megúszta a Szerencs.
25'
A kőkemény küzdelemben jólesett az ivószünet mindkét legénységnek.
20'
30 méterről végzett el szabadrúgást az Ásotthalom, Szabadi Norbert életerős lökete jócskán elkerülte a ketrecet, fölé szállt.
16'
Még mindig támadásban a hazaiak. Hatvani István húzta meg, középre adott, de kivágták a vendégek. A mezőnyben szépen és hatékonyan kombinálnak a világoskék-fehérek, ám a tizenhatosnál eddig mindig hiba csúszott a játékba, jobban mondva áthatolhatatlannak bizonyult a borsodi fal.
12'
Mihalkó Máté ügyesen került helyzetbe, ám az utolsó ember szerelte, mielőtt lőhetett volna. Odaát is felírhattuk az első akciót, Rábai Gergő vezette hosszan a labdát, majd egy háromszögelés után megpróbálta célba venni Vasas Gábor kapuját, ám a hazaiak közbeléptek, így ez a lehetőség is odalett.
8'
Németh Péter hatalmas bedobását figyelhettük, mentettek a védők. Továbbra is támad az Ásotthalom, szélről történő beadásokkal operál, ám eddig állja a sarat a Szerencs.
4'
Óriási lendülettel esett ellenfelének az Ásotthalom, Hatvani István és Baji Renátó előtt is adódott már lehetőség, 10-12 méterre a kaputól azonban végül mindkettőjüket utolérték és szerelték a védők. Jelentős fölényben a pályaválasztó az első percekben.
1'
Megkezdődött a mérkőzés, melyen a jelentősen megerősödött Ásotthalom egyértelmű célja a győzelem és a továbbjutás a Borsod megyei I. osztály újonca ellen. A vendégek roppant fiatal, de ambiciózus gárdával érkeztek. A szerencsiek hozták játékba a lasztit.
16.55: Piros-fehérben a vendégek, akik hosszú utat tettek meg Borsod megyéből. Világoskék-fehér hosszanti csíkosban a hazaiak, akárcsak az argentin válogatott. Hatalmas a meleg, közel 40 Celsius-fok a hőmérséklet, ami persze egyáltalán nem meglepő, tekintettel arra, hogy vasárnap éjszakáig meghosszabbították a hőségriadót... A nézők döntő többsége a fák árnyékában keres menedéket, hatan merészkedtek a beton lelátóra. 16.45: Köszöntjük Önöket Ásotthalomról, ahol hamarosan bemutatkozik a magyar kupa országos főtábláján a SZEGEDma.hu CSMMK ezüstérmese, a nyáron alaposan megerősödött Ásotthalom TE! Ugyanebben az időpontban, 17 órai kezdettel másik három Csongrád megyei gárda is érdekelt, a Szeged 2011-Grosics Akadémia Monoron, a SZEOL SC Hajdúböszörményben lép pályára, míg a Hódmezővásárhelyi FC a Gyulát látja vendégül. A mérkőzés Bálint Attila sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei másodosztály keleti csoportjának bajnoka, a Szerencs érkezik Ásotthalomra, ahol két olyan csapat találkozik, amely ebben a szezonban még nem játszott tétmérkőzést, így nemcsak a két település közötti távolság, hanem a meccsrutin hiánya is befolyásolhatja a szerdai találkozót. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa ezüstérmese, a Csongrád megyei I. osztályban vitézkedő Ásotthalom jelentősen átalakult a nyár folyamán, így a szerdai kupameccs lesz az első megmérettetése Kószó László új együttesének. A szabályok értelmében döntetlen esetén 2×15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek a továbbjutóról.

FOCIFANOK! Ma két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk a Csongrád megyei csapatok kupameneteléséről!Hajdúböszörményi TE -...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.