Kultúra

Kocsis György színjátszó tábor: Hagymaházbeli előadással zár a kurzus szombaton

Kocsis György színjátszó tábor: Hagymaházbeli előadással zár a kurzus szombaton

2015. augusztus 14., péntek
Kocsis György színjátszó tábor: Hagymaházbeli előadással zár a kurzus szombaton

Idén is megszervezte a Varga Balett Táncműhely a Kocsis György, egykori makói színművész nevét viselő, nyári színjátszó tábort. Az öt napos, intenzív kurzus, amelynek munkájában ezúttal 43 makói, Makó környéki diák vesz részt, augusztus 15-én, szombaton egy Hagymaházbeli előadással zárul, délután 4 órakor.

A tábor munkáját három művész:

Szilágyi Annamária

színművész és

Varga József

táncművész – mindketten a Szegedi Nemzeti Színház tagjai – és

Tege Antal

, a Békéscsabai Jókai Színház színész-rendezője irányítja. A hét folyamán a gyerekek két csoportban vettek részt a foglalkozásokon. A kisebbek a Diótörő és az egérkirály című musicalből készülnek egy részlettel a záró előadásra, a nagyobbak pedig

Janikovszky Éva

: Kire ütött ez a gyerek? - című írása nyomán, egy a mai kamaszok mindennapjairól szóló produkciót alkottak. A táncbetéteket Varga József koreografálta. Az idei Kocsis György színjátszó tábor a korábbi évekhez hasonlóan a művész édesanyjának támogatásával valósult meg.

Kocsis György

Kocsis György

Makón született, általános iskolai tanulmányait is itt végezte. A Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakának elvégzése után, 1986-ban a Mikroszkóp Színpad, majd 1988-ban az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának tagja lett. 1991-ben az Arany János Színházhoz szerződött, 1 év múlva az Arizona Színháznál kapott állást. 1993-tól szabad foglalkozású művészként dolgozott. 2000-től a Szegedi Nemzeti Színház társulatának vált tagjává. Jó énekesi és táncos adottságokkal rendelkezett, híres volt kiváló parodizáló képességéről. Kisemberek ábrázolásával, karakterszerepek megformálásával aratott sikert. Szívinfarktust kapott és bár életét bypass beavatkozással meg tudták menteni, 2007. március 8-án bekövetkezett halálában valószínűleg közrejátszott betegsége. Kollégái találtak rá a szegedi színészlakásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.