Sport

Kézilabda: Vadkertiék legyőzték a török ezüstérmest

Kézilabda: Vadkertiék legyőzték a török ezüstérmest

2015. augusztus 18., kedd
Kézilabda: Vadkertiék legyőzték a török ezüstérmest

Nem tervezett edzőmeccsen győzte a török bajnokság ezüstérmesét a Levendula Hotel FKSE Algyő Magyarkanizsán.

Dukai Ferenc

. a Kanizsa-kupa főszervezője értesült arról, hogy az algyői NB I/B-s csapat sokat erősödött a nyár folyamán, így meghívta

Dankó Ervin

gárdáját egy bemutató meccsre a vajdasági kisvárosba. Bár az algyőiek felkészülésébe nem illett bele ez a meccs, ilyen alkalmat nem illik kihagyni, még akkor sem, ha a sokszoros válogatott jobbátlövő

Laluska Balázs

, a beálló

Szepesi Dániel

és a csapatkapitány

Varga Balázs

különböző okokból nem állhatott a szakvezető rendelkezésére. A török bajnokság ezüstérmese, a Challenge-kupában is induló Bursa Nülfer BK negyven percig vezetett a magyar együttes ellen, de az utolsó húsz percben az alapozásból érkező Csongrád megyeiek bedarálták ellenfelüket, s végül négy góllal nyertek. Az algyői gárda kedden már újabb edzőmeccsen szerepelt, ezúttal a Pick Szeged U23-as csapata ellen. Az Etelka sori találkozóra sokan voltak kíváncsiak. Itt már Laluska Balázs is bemutatkozott. Pörgős meccsen a felek nem számolták a találatokat. Még azt is mondhatnánk, hogy számolatlanul lőtték a gólokat. Az FKSE Algyő szombaton az NB I-es Orosháza vendége lesz, majd kedden és szerdán (25-én és 26-án) az NB II-es Kiskunfélegyházát fogadja Algyőn a Fehér Ignác Általános Iskola csarnokában este 19 órakor. Szeptember 2-án Törökszentmiklóson a Magyar Kupa első fordulójával kezdődnek az éles meccsek.

Felkészülési mérkőzésen:

Bursa Nülfer BK - Levendula Hotel FKSE Algyő 28-32 (16-14)

Magyarkanizsa, 200 néző. Vezette: Mosorinski, Pandzic.

Algyő:

Kiss - Teimel, Simon 9, Kocsis 5, Gazsó 5, Ambrus 3, Vadkerti 2.

Csere:

Deák, Farkas (kapusok) Molnár 1, Kardos 3, raffai 1, Magyar, Béleczki 1, Valaczkai, Csőke 2, Pál, Szécsi.

Edző:

Dankó Ervin.

A Nülfer legjobb góllövői:

Celik 9. Holperd 7, M. Milosevic 4, V. Milosevic 3. Dankó Ervin:

"Bár ez a meccs nem szerepelt az eredeti terveinkben, s ezért egy kicsit fel kellett borítani a felkészülést, de megérte. Mindenki hozzátette a magáét, de Kiss Olivér és Simon Bence teljesítménye kimagaslott a mezőnyből."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.