Irodalmi és zenei találkozót tartanak Alsóvároson

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

konyv_iskola_oktatas_olvasas

Az óbudai Krúdy Irodalmi Kör tagjai látogatnak Szegedre, augusztus 7-én. Közel kéttucat előadó vesz részt a rendezvényen.

Augusztus 7-én délután irodalmi és zenei találkozót tartanak a Bálint Sándor emlékkertben, amelyen részt vesznek Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai is Budapestről. A versmondók és versírók már nem először járnak megyénkben. A délután fő témája a haza, a táj, a csend és a szeretet.

15 órakor id. Szilágyi Árpád és Király Lajos köszönti a megjelenteket. A délután – más városokhoz hasonlóan – az Álmodó Tisza-part eléneklésével kezdődik, amelyet hagyományosan a Svéd Királyi Opera tenorja, Tálas Ernő ad elő. A következő blokkban 20 fővárosi és szegedi, vagy környező településeken élő szaval verseket a fiatalabb korosztálytól az idősebbekig.

Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő és zeneszerző előadja saját megzenésített verseit, a délután 6-ig tartó délutánon rajta kívül részt vesz többek között Kanizsa József, Vass József, Haranghy Géza, Arany-Tóth Katalin és Szénási Sándor István is.

Helyszín:
Szeged
Földmíves utca 13.

Előző sztori

Elhunyt Deutsch Róbert főrabbi

Default thumbnail
Következő sztori

Az Év Fürdője: összecsapnak a Csongrád megyei fürdők

Legutóbbi hasonló cikkek