Kultúra

Illényi Katica és a Swing De Gitanes a Szegedi Zsinagógában

Illényi Katica és a Swing De Gitanes a Szegedi Zsinagógában

2015. augusztus 18., kedd
Illényi Katica és a Swing De Gitanes a Szegedi Zsinagógában
Illényi Katica és Swing De Gitanes

Illényi Katica, Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus-díjas hegedűművész egy különleges jazz koncertet ad az Izraelből érkező Swing De Gitanes együttessel közösen a Szegedi Zsinagógában szeptember 2-án.

A Swing De Gitanes a gypsy-jazz, a Django Reinhardt műfajában az egyik legismertebb közel-keleti jazz zenekarok egyike. Számos nemzetközi koncertjük után most először lépnek fel Magyarországon.

Illényi Katicával

tavaly találkoztak először egy közös izraeli turnén, melynek során nagyobb városokban léptek fel együtt, majd a turnét Tel-Avivban három teltházas előadással zárták. A szeptember 2-án látható koncert épp olyan egyedülálló a világon, mint maga a formáció: három izraeli muzsikus és egy magyar hegedűművésznő előadása, mely méltán kapott kiemelt figyelmet az izraeli kulturális életben mind a közönség mind a szakma részéről. A Szegedi Zsinagógában mindenkit egy kivételes zenei élmény vár!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.