Bulvár

Hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek a fővárosban

Hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek a fővárosban

2015. augusztus 16., vasárnap
Hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek a fővárosban

Egy hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek ki fogságából a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) munkatársai a Fővárosi Csatornázási Művek közreműködésével vasárnap Budapesten - tájékoztatta a szolgálat vezetője az MTI-t.

A Zoé névre hallgató, nagytestű francia pásztorkutyát, aki őrkutyaként teljesít szolgálatot a X. kerületi hűtőházban, 30 órás fogság után sikerült kiszabadítani a 40 méteres csőből - közölte

Balázs László

. Mint elmondta, a bajba jutott állat a nyári hőség miatt úgy gondolta, hogy a hűtőház csőrendszere a legmegfelelőbb hely az enyhülésre és csaknem 60 centiméteres marmagassága ellenére bepréselte magát a 30 centiméter átmérőjű csőbe. Amikor rájött, hogy mégis szűk neki a hely, megpróbált kiszabadulni. Mivel "tolatni" nem tudott, előre préselte magát olyannyira, hogy csaknem 40 méter hosszan jutott el a csőben. Egészen odáig, amíg egy másik, keresztben elhelyezkedő cső lezárta az útját. A gazdák először az Állatmentő Liga, majd a tűzoltók segítségét kérték, de a mentési próbálkozások nem jártak sikerrel. Ezt követően a PMKMSZ önkéntesei egy speciális kamera segítségével felderítették az állat helyzetét és nyilvánvalóvá vált, hogy csak "tolatva" lehet kiszabadítani Zoét. A mentéshez a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) segítségét kérték. Az FCSM munkatársai magas nyomással vizet fecskendeztek a kutya felé, akit ezzel arra kényszerítettek, hogy minden erejét és bátorságát összeszedve centiről centire tolasson ki a csőből. A két éves ebet megfigyelésre állatkórházba szállították, ám a tervek szerint az estét már a gazdáival töltheti Zoé - tette hozzá Balázs László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.