Közélet

Határzár: elkezdték a drótakadály telepítését Ásotthalom közelében + FOTÓK

Határzár: elkezdték a drótakadály telepítését Ásotthalom közelében + FOTÓK

2015. augusztus 5., szerda
Határzár: elkezdték a drótakadály telepítését Ásotthalom közelében + FOTÓK
Határzár - Elkezdték a drótakadály telepítését Ásotthal

A katonák szerda délelőtt elkezdték a gyors telepítésű drótakadály kifeszítését a magyar-szerb határon az Ásotthalom-Királyhalom határátkelő közelében - tapasztalta az MTI munkatársa a helyszínen.

A katonák az előző napokban a határvonaltól 2-3 méterre levert acélkarókra először vezetődrótot erősítettek, majd ezen átfűzve feszítették ki a pengékkel ellátott dróthengereket. Az előkészületek alapján három dróthenger kerül egymás fölé. A munkában a katonák mellett közfoglalkoztatottak is részt vesznek. A teljes Csongrád megyei, 42 kilométeres magyar-szerb határszakaszon egymással párhuzamosan több helyszínen - Kübekházán, Tiszaszigeten, Röszkén, Mórahalmon és Ásotthalmon - folyik az ideiglenes biztonsági határzár építése. Az egyes helyszíneken a terep rendezését, a dróthengereket tartó acélkarók leverését, illetve a gyors telepítésű drótakadály kifeszítését végzik.

Orbán Viktor

miniszterelnök a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor július 25-i fórumán kérdésre azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával.

Kovács Zoltán

kormányszóvivő múlt szerdán közölte, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet; így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

Tekintse meg a Mórahalom mellett készült galériánkat a kerítésépítésről!

A katonák szerda délelőtt elkezdték a gyors telepítésű drótakadály kifeszítését a magyar-szerb határon az Ásotthalom-Királyhalom határátkelő közelében - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=557892

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.