Bulvár

Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra is

Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra is

2015. augusztus 6., csütörtök
Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra is
kutyafuttaban_mj-031

Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra, mert a hőség ugyanúgy megviseli őket, mint az embereket - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos csütörtökön az MTI-nek.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára felhívta a figyelmet, hogy a társállatok esetében fontos, hogy legyen számukra mindig biztosítva elegendő ivóvíz, olyan árnyékos hely, ahol nem éri őket a napfény. Arra szintén figyelni kell a gazdáknak, hogy autóban ne hagyjanak se kutyát, se macskát a nagy melegben, mert az állat elpusztulhat. A társállatok is kaphatnak ugyanis hőgutát a nagy melegben. A haszonállatokat a hőségben naponta többször is ellenőrizni kell. Ebben az esetben is figyelni kell mindig a szükséges ivóvíz meglétére. A legeltetett állatoknál az árnyékos helyek és a mozgástér biztosítása is fontos. A zárt helyen tartott állatoknál szükséges a hűtés és a folyamatos légcsere is - mondta az országos főállatorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.