Közélet

Fidesz: a párt elkötelezett a természetvédelem mellett

Fidesz: a párt elkötelezett a természetvédelem mellett

2015. augusztus 1., szombat
Fidesz: a párt elkötelezett a természetvédelem mellett

A Fidesz elkötelezett a természetvédelem mellett, a következő európai uniós ciklus forrásai soha nem látott fejlesztéseket tesznek lehetővé - közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton az MTI-vel.

"Baloldali híresztelésekkel ellentétben nemhogy csökkennek a természetvédelemre szánt források, de a következő uniós ciklus forrásai soha nem látott fejlesztéseket tesznek lehetővé" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben a nagyobbik kormánypárt

V. Németh Zsolt

, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár által elmondottakra reagált. Hangsúlyozták: a Fidesz továbbra is mindent megtesz azért, hogy a természeti értékeinket megvédje, 2020-ig több mint 1100 milliárd forint jut majd környezet- és természetvédelmi beruházásokra. Mint a közleményben írták, az elmúlt években minden eddiginél több pénzt fordított a kormány az ország környezeti állapotának javítására. Ennek köszönhetően több száz természetvédelmi és turisztikai célú beruházás valósult meg. A nemzeti parkok védelmére kiemelt figyelmet fordítanak. Kitértek arra is, hogy a nemzeti parki termék védjeggyel támogatják azokat a kistermelőket és kisvállalkozókat, akik a helyi alapanyagok felhasználásával, a hagyományoknak megfelelően gazdálkodnak és hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez. V. Németh Zsolt a Vas megyei Szőcén tartott sajtótájékoztatóján soha nem látott mértékűnek nevezte a természetvédelmi fejlesztéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.