Közélet

Fidesz: a baloldal mai napig a nagybirtokosokat és a spekulánsokat képviseli

Fidesz: a baloldal mai napig a nagybirtokosokat és a spekulánsokat képviseli

2015. augusztus 12., szerda
Fidesz: a baloldal mai napig a nagybirtokosokat és a spekulánsokat képviseli

A Fidesz szerint a baloldal a külföldi spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit képviseli, amikor a magyar föld alkotmányos védelmére és a magyar gazdák támogatására épülő földpolitikát támadja.

A Fidesz ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy

Nagy-Huszein Tibor

, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint hosszú évek előkészítő munkája után a "Fidesz napokon belül megkezdi" az állami tulajdonban lévő termőföldek kedvezményes hitellel történő értékesítését. A DK véleménye szerint le kell állítani ezt a "rendkívül tisztességtelen folyamatot" - jelentette ki az MTI-nek. A Fidesz közleményében azt írta, hogy a baloldal kormányzása alatt a "gyakran egykori kommunista tsz-elnökökből lett földesurak" hektáronként 1-100 forintért osztották szét maguk között az állami földeket, azokat akár 99 évre és mentették át saját maguknak illetve holdudvaraiknak. Szavaik szerint a kormány alkotmányos védelmet adott a magyar földnek és az állami földeket a helyben lakó magyar gazdák művelésére bízza. Az új földpolitika működik, egyre csökken a nagybirtokok és nő a kisbirtokok aránya, a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is jelentősen emelkedett - jelentik ki. Célnak nevezik, hogy a földek nyolcvan százalékát családi gazdaságok, földművesek műveljék. Hangsúlyozzák, hogy ezért a Fidesz vidékfejlesztési politikájában a magyar gazdák érdeke az első, miközben hozzáteszik, hogy 2020-ig 1300 milliárd forintot fordítanak vidékfejlesztésre, döntő részben a családi gazdaságok és a mezőgazdaságban, magyar élelmiszeriparban működő kisvállalkozások fejlesztésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.