Közélet

Fidesz: 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést az elmúlt években

Fidesz: 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést az elmúlt években

2015. augusztus 29., szombat
Fidesz: 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést az elmúlt években

Az elmúlt években 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést, július elsejétől újabb emelés lépett életbe, az orvosok és szakdolgozók mozgóbére emelkedett - reagált a Fidesz-frakció az LMP-s Szél Bernadett szombati tájékoztatójára.

Szél Bernadett

szombaton az MTI-nek arról beszélt: az LMP szerint az egészségügyben dolgozók rendkívül magas kivándorlási aránya és hajlandósága miatt küszöbön áll az ágazat összeomlása. Az LMP felmérését ismertetve, amelyben ötszáz orvost és ápolót kérdeztek meg a külföldi munkavállalásról, azt mondta, a kutatásban részt vevők 80 százaléka fontolgatja az ország elhagyását, 40 százalékuk pedig már meg is tette az ehhez szükséges első lépéseket. A Fidesz szerint az LMP csak beszél, míg a polgári kormány cselekszik. A kormánypárt közleményében hangsúlyozta: a béremelés jövőre is folytatódik, januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvost kap magasabb bért, a szakvizsgázott fiatal orvosok 151 ezer forint plusz támogatásban részesülnek, a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedik, a rezidenseket oktató orvosok rezidensenként plusz 50 ezer forintot kapnak. A háziorvosok idei havi 130 ezer forinttal növelt támogatása jövőre is megmarad. Emellett az önkormányzatok a háziorvosoknak, gyermekorvosoknak, fogorvosoknak iparűzési adómentességet biztosíthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.