Bulvár

Emirates: a magyarok több mint negyede nyaral külföldön

Emirates: a magyarok több mint negyede nyaral külföldön

2015. augusztus 4., kedd
Emirates: a magyarok több mint negyede nyaral külföldön

A magyarok 27 százaléka nyaral külföldön az idén, az utasok fele repülővel utazik - derül ki az Emirates légitársaság megbízásából készített reprezentatív kutatásból.

Az MTI-hez kedden eljuttatott felmérés összegzése szerint a magyarok többsége közeli úti célt választ: Ausztria, Olaszország és Horvátország vezetik 2014-2015 legnépszerűbb üdülőhelyeinek listáját, szorosan nyomukban Szlovákiával, Görögországgal, az Egyesült Királysággal, Franciaországgal, Németországgal, Romániával és Csehországgal. A távoli desztinációk között az Egyesült Államok, az Egyesült Arab Emirátusok és Kanada szerepel az első három helyen. Az ezer fő részvételével júliusban készített, online felmérés szerint a válaszadók 79 százaléka utazásait megtakarításból finanszírozza, és az utazók közel háromnegyede köt külön utasbiztosítást a külföldi útra. Azok, akik repülővel utaznak, fejenként átlagosan 118 ezer forintot szánnak a nyaralásra, a repülést mellőzők pedig személyenként átlagosan 77 ezer forintból gazdálkodnak. A magyarok 66 százaléka a párjával nyaral külföldön, 24 százalék viszi magával a gyerekeket is, 30 százalék pedig barátokkal nyaral, de az utazni vágyók több mint egytizede inkább egyszemélyes utat tervez. A külföldre repülővel utazók többsége, 70 százaléka saját maga keresi meg a legjobb ajánlatokat az interneten, de 22 százalék azok aránya, akik utazási irodára bízzák a foglalást. A magyarok 91 százaléka számára a repülőjegy foglalásakor a legfontosabb szempont az ár, amit a poggyászméret követ, az átszállások száma és időtartama csak a prioritási sorrend harmadik helyén szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.