Bulvár

Előzetesben a holland, az algériai és a szerb embercsempészek

Előzetesben a holland, az algériai és a szerb embercsempészek

2015. augusztus 11., kedd
Előzetesben a holland, az algériai és a szerb embercsempészek

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a múlt hét végén három egymástól függetlenül bűncselekményt elkövető embercsempészt helyezett előzetes letartóztatásba a nyomozási bíró.

A szerb és az algériai embercsempészt augusztus 5-én, míg a holland embercsempészt augusztus 8-án vették őrizetbe. A holland és a szerb embercsempész ismeretlen megbízójával abban állapodott meg, hogy Röszke térségében vesz fel Magyarország területére illegálisan bejuttatott migránsokat, míg az algériai embercsempész Budapesten a Keleti pályaudvar környékén ismerkedett meg két ismeretlennel, akik pénzért cserébe azt kérték, hogy Németországba szállítson migránsokat Szeged környékéről. A megállapodásnak megfelelően a holland embercsempész 5 iraki és 19 szír állampolgárt, az algériai embercsempész 38 szír állampolgárt, míg a szerb embercsempész 4 iraki állampolgárt vett fel a gépkocsijába és indult azzal Magyarország belseje felé. Valamennyiüket a rendőrség röviddel a migránsok gépkocsiba történő felvételét követően előállította és őrizetbe vette, két gyanúsítottat Röszke külterületén, egy gyanúsítottat pedig Szeged belterületén. Az ügyészség indítványára a gyanúsítottakat a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán előzetes letartóztatásba helyezte 1 hónapi időtartamra. A bíróság határozatát az algériai férfi vette egyedül tudomásul. Vonatkozásukban a nyomozásokat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság teljesíti a Szegedi Járási Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.