/

Előzetesbe kerülhet az alvó baksi férfi nyakát elvágó nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járásbíróság kedden nem jogerősen elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 18-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta Ő. R.-né gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ittas állapotban augusztus 6-án a délelőtti órákban egy baksi üzlet előtti útszakaszon közte és az ugyancsak ittas állapotban lévő sértett között szóváltás alakult ki. Ennek során a gyanúsított leköpte a sértettet, aki erre a gyanúsítottat tettleg bántalmazta. A gyanúsított ezt követően bement az üzletbe, elővett egy kést, és kijelentette, hogy a sértettet megöli. Az üzlet tulajdonosának rábeszélésére a gyanúsított átadta a kést, majd távozott.

A gyanúsított ezt követően a délutáni órákban visszament az üzletbe, és megismételte, hogy megöli a sértettet. Nem sokkal később a közelben lévő egészségházhoz ment, ahol a sértett egy padon hanyatt feküdt, majd a gyanúsított elővett egy 20 centiméter pengehosszúságú vadászkést, amelyet a sértett nyakára szorított, és azt mondta: „itt megdöglesz”. A sértett védekezésül megpróbálta a kést eltolni, azonban azt a gyanúsított igyekezett visszanyomni. Ezután a sértettnek sikerült a kést eltolnia, majd felkelt a padról, és elindult az üzlet irányába. A sértett nyakán felületes sérülések keletkeztek, valamint a kés a sértett mindkét kezének hüvelykujját is elvágta. A sértett védekezésének hiányában az elkövetés eszközére és a bántalmazott testtájékra tekintettel halálos eredmény is bekövetkezhetett volna.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában alappal lehet következtetni arra, hogy szabadlábra kerülése esetén a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, ezért előzetes letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Előző sztori

Változékony idő várható a négynapos hosszú hétvégén

Következő sztori

A Bertalan hídon jár az 5-ös troli az augusztus 20-i tűzijáték ideje alatt