Bulvár

Előzetesbe kerülhet az alvó baksi férfi nyakát elvágó nő

Előzetesbe kerülhet az alvó baksi férfi nyakát elvágó nő

2015. augusztus 19., szerda
Előzetesbe kerülhet az alvó baksi férfi nyakát elvágó nő

A Szegedi Járásbíróság kedden nem jogerősen elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 18-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta

Ő. R.-né

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan

gyanúsítható azzal

, hogy ittas állapotban augusztus 6-án a délelőtti órákban egy baksi üzlet előtti útszakaszon közte és az ugyancsak ittas állapotban lévő sértett között szóváltás alakult ki. Ennek során a gyanúsított leköpte a sértettet, aki erre a gyanúsítottat tettleg bántalmazta. A gyanúsított ezt követően bement az üzletbe, elővett egy kést, és kijelentette, hogy a sértettet megöli. Az üzlet tulajdonosának rábeszélésére a gyanúsított átadta a kést, majd távozott. A gyanúsított ezt követően a délutáni órákban visszament az üzletbe, és megismételte, hogy megöli a sértettet. Nem sokkal később a közelben lévő egészségházhoz ment, ahol a sértett egy padon hanyatt feküdt, majd a gyanúsított elővett egy 20 centiméter pengehosszúságú vadászkést, amelyet a sértett nyakára szorított, és azt mondta: „itt megdöglesz”. A sértett védekezésül megpróbálta a kést eltolni, azonban azt a gyanúsított igyekezett visszanyomni. Ezután a sértettnek sikerült a kést eltolnia, majd felkelt a padról, és elindult az üzlet irányába. A sértett nyakán felületes sérülések keletkeztek, valamint a kés a sértett mindkét kezének hüvelykujját is elvágta. A sértett védekezésének hiányában az elkövetés eszközére és a bántalmazott testtájékra tekintettel halálos eredmény is bekövetkezhetett volna. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában alappal lehet következtetni arra, hogy szabadlábra kerülése esetén a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, ezért előzetes letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.