Egyetem

Egyházi fenntartásba kerül a békési Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

Egyházi fenntartásba kerül a békési Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

2015. augusztus 31., hétfő
Egyházi fenntartásba kerül a békési Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

A Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye, a Gál Ferenc Főiskola fenntartásába kerül a Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium - tájékoztatta az egyházmegye hétfőn azt MTI-t.

A közlemény szerint a fenntartóváltás a békési intézmények kezdeményezésére történik, Békés város és a régió települése vezetésének támogatásával. A Tisza Kálmán Szakképző Iskola a fenntartóváltást követően a Gál Ferenc Főiskola bázisintézményeként működik. Az új fenntartó, a Gál Ferenc Főiskola célja, hogy a szakképzések a térségi felsőoktatás-fejlesztéssel összhangban működjenek, erősítsék a helyi gazdasági adottságok kihasználását, ösztönözzék a helyben maradást. A főiskola célja duális képzések indítása a békési bázisiskolában, amelyek a közösségi főiskolai modellbe illeszkedve nyújtanak ismereteket olyan területeken, mint a rövid ellátási láncú élelmiszer-termelés, a helyi erőforrások újratermelését stabilizáló vidékfejlesztés és -tervezés, valamint a gyakorlati képzésen alapuló közösségi gazdálkodás - áll a közleményben. A fenntartóváltás ünnepi rendezvényén hétfő délelőtt az átadó állami szervezetet képviselő

Malatyinszki Anita

tankerület igazgató mellett részt vett

Kiss-Rigó László

szeged-csanádi püspök,

Gajda Róbert

kormánymegbízott,

Dankó Béla

és

Vantara Gyula

országgyűlési képviselők, Izsó Gábor békési polgármester, valamint a térség több települési önkormányzati vezetője, a gazdasági és társadalmi élet, az egyházak képviselői is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.