/

Egy híján 1400 illegális bevándorlót tartóztattak fel Csongrád megyében augusztus 20-án

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ecs1_2

Harminchat csoportban 1399 illegális bevándorlóval – köztük 288 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 20-án.

A legnagyobb csoportot 20 óra 30 perckor Röszke külterületén fogták el a rendőrök. Ott 173 szír, 6 afgán és 2 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A Készenléti Rendőrség járőrei 0 óra 15 perckor Röszke külterületén állítottak meg egy 25 éves román állampolgár által vezetett Iveco ponyvás teherautót. A sofőr 10 szír illegális bevándorlót szállított Nyugat-Európa irányába.

Németország lett volna az úti célja annak a 27 éves román férfinak, akit 0 óra 45 perckor fogtak el a rendőrök Mórahalmon. Az általa vezetett Mercedes Sprinterben 30 szír illegális bevándorló utazott. Elfogták a rendőrök a román sofőr társát is, aki egy személyautóval vezette fel a kisteherautót.

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Röszke közelében 5 óra 30 perckor intézkedtek a rendőrök 38 illegális bevándorlóval. A rendőrök a velük lévő 29 éves román „sétáltatót” elfogták.
A sofőrök és a sétáltató ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán.

Öt büntetőeljárást indított a Szegedi Rendőrkapitányság olyan személyek ellen augusztus 20-án, akik anyagi ellenszolgáltatásért a fővárosba akartak vinni illegális bevándorlókat.

2 órakor Röszkén érték tetten a rendőrök a 21 éves hódmezővásárhelyi F. Bencét, aki 12 illegális bevándorlóval egyezkedett abban, hogy fejenként 300 euróért társával elviszik őket.

4 órakor Szegeden fogták el a rendőrök a 32 éves B. Józsefet, aki taxijában szállított 4 szír illegális bevándorlót.

14 órakor Szegeden állították elő a rendőrök a 30 éves kétegyházi Cs. Ferencet és apját, akik autójukban három szír illegális bevándorlót szállítottak fejenként 300 eurórért a főváros irányába.

22 óra 40 perckor Szegeden állítottak meg a rendőrök egy személyautót, amiben négy szír állampolgár utazott, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Az autót a 27 éves szegedi K. József vezette, akit a rendőrök őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

23 óra 15 perckor Röszkén fogták el a rendőrök a 60 éves T. Józsefet, aki autójába 6 szír illegális bevándorlót zsúfolt be.

A sofőrök és segítőik ellen a Szegedi Rendőrkapitányság jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.

Előző sztori

Illegális bevándorlás: Macedónia a hadsereget is beveti határain

Következő sztori

LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a földértékesítésről szóló döntéseket!