Ákos csak a Tágas Tér Fesztiválon ad ingyenes koncertet turnéja során! + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tagas_ter_fesztival01_gs

Egy hónap múlva kezdődik a Tágas Tér Fesztivál a szegedi keresztény közösségek összefogásában. Fellép a hazai és külföldi előadók mellett Ákos is.

„Már csak egy hónap van a Tágas Tér Fesztivál kezdetéig, amely szeptember 25-től 27-ig tart” – mondta Czagány Gábor református lelkész a rendezvény harmadik sajtótájékoztatóján. Korábban írtunk róla, hónapok óta zajlik a szervezés. A Dugonics téren felállítanak egy „beharangozó” helyszínt, ahol azonban szintén komoly programok lesznek. A rendezvény szeptember 25-én, pénteken nyílik meg Pál Feri atyával, majd az olasz Gen Verde állít színpadra egy társadalmi üzenetet hordozó musicalt, amelyet a SZISZSZI Móra Ferenc Tagintézményének diákjaival tanulnak be egy hetes kurzus keretében. Szombaton a főleg keresztény fiatalokat megszólító Hillsong London lép fel, amely Ákos szerint „A-kategóriás rockzenekar,” majd maga Ákos ad koncertet, a helyszín az Igazán turnéjának egyetlen ingyenes államosaként szerepel. Vasárnap három istentiszteletet tartanak, ebből kettő, a baptista és az evangélikus szabadtéri lesz, a római katolikus liturgia pedig a Szent Erzsébet templomban zajlik. Aznap lezárják a sportrendezvényeket és a Keresztény Roma Szakkolégium diákjai bemutatják Shakespeare A velencei kalmár című darabját. Czagány úgy gondolja, talán ez szimbolizálja legjobban a fesztivál szellemiségét, hiszen az itt fellépő fiatalok hosszú utat tettek meg, mire eljutottak idáig.

A ligetben két színpadon, illetve további nyolc elkülönülő helyszínen lesznek programok. Ezek közül négy egy-egy különleges „falut” alkot. A Gondoskodás, a Közösségek, a Hivatások és a Tudomány Falva gyűjti össze azokat a különböző karakterű kezdeményezéseket, amelyek a segítő szolgálatok, az egészségügy, az oktatás, a közösségszervezés, a munka, vagy épp a tudományok világát hozzák be. E falvakban két nagyobb programsátor is működik majd, ahol részint önismereti és életmód témák, részint pedig tudományos előadások jelennek meg. Bemutatták a fesztivál új népszerűsítő videóját is:

„Németországban a hasonló rendezvényeknek nagy hagyománya van” – vette át a szót Kiss-Rigó László római katolikus megyéspüspök. Az együttműködés a szegedi egyházak között megszokott, amely egész évben zajlik hivatalos és nem hivatalos formában. A céljaik közösek: azt hangsúlyozni, hogy az egyház egy közösség, ahol mindenkinek megvan a maga szerepe. Kiss-Rigó cáfolta, hogy a hit beszűkíti az embert, valójában a hívők számára a világ, s nem a templom az igazi otthon, habár az utóbbinak is fontos a szerepe.

„Életemben nem kaptam ekkora esélyt, mint most, azt, hogy egy hónapon belül kétszer is felléphetek ugyanazon a helyszínen” – nyilatkozta Ákos, aki a következő látogatását már tegnapi koncertjén bejelentette. Mint mondta, azóta is hitetlenkedő Facebook üzeneteket kapnak a rajongóktól. „Szívből remélem, mi is hozzátehetünk a Tágas Tér Fesztiválhoz, bízom benne, hogy dalaim jól illeszkedik a rendezvény szellemiségéhez” – folytatta az előadóművész. Kitért rá, hogy egyes balliberális médiumok állításaival ellentétben nem glóriával a fején él, hanem egyszerű – saját szavaival élve – „római kaotikus” hívő, aki igyekszik megélni a maga módján a hitét.

tagas_ter_fesztival03_gs

Ákos szeretné, ha sokan kijönnének, hiszen, ha tizenkétezren fizettek a SZIN-en az ő koncertjéért, akkor remélhetőleg ide, az ingyenes rendezvényre még többen tudnak eljönni. Fontos, hogy az egyházak sok áldozatot vállaltak ezért a három napért – emelte ki Ákos.

„Ne hagyjuk, hogy a hitünk okán rezervátumba zárni magunkat, de egyben kerüljük el a „feketeöves” hívő mentalitást is – hívta fel a figyelmet a rockzenész az aranyközépút megtartására.

Ákos ugyanazt a kétórás koncertet adja elő, mint az Igazán turnéjának többi állomásán, amely felöleli 27 éves karrierjének minden állomását. Eddig 110 ezren látták a produkciót.

A Tágas Tér Fesztivált az Ökumenikus Lelkészkör kezdeményezte tagegyházaival, a baptista, az evangélikus, az evangéliumi pünkösdi és a metodista gyülekezetek, a magyar ortodox közösség, a református és a római katolikus egyház plébániái, intézményei és közösségei. A rendezvény honlapja itt érhető el, Facebookon az alábbi linken követhető.

Egy hónap múlva kezdődik a Tágas Tér Fesztivál a szegedi keresztény közösségek összefogásában – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=562403

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 26.

Előző sztori

Kétezer rendőrrel erősítik meg a magyar-szerb határ védelmét

Következő sztori

A tavalyi sikereket is felülmúlta idén a Szegedi Szabadtéri