Bulvár

Vacsoracsata - Megnéztük, hogy mennyiért étkezhetünk a Hungarikum Fesztiválon + FOTÓK

Vacsoracsata - Megnéztük, hogy mennyiért étkezhetünk a Hungarikum Fesztiválon + FOTÓK

2015. augusztus 7., péntek
Vacsoracsata - Megnéztük, hogy mennyiért étkezhetünk a Hungarikum Fesztiválon + FOTÓK
hungarikufesztival18_gs

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Hungarikum Fesztivál. Kíváncsiak voltunk, milyen összeg elköltésére készüljön egy négytagú család, ha főétkezésüket a Széchenyi tér standjainál próbálják megejteni.

Tegnap nyitotta meg kapuit hatodik alkalommal a szegedi Hungarikum Fesztivál Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes-államtitkárral. Számtalan kézműves termék, könyv, népművészeti tárgy és borstand mellett szemünk számára furcsa volt megpillantani a kiállított Mercedes, Jeep, Fiat és Kia személygépkocsikat, habár a Mercedesek egyike valószínűleg a kecskeméti gyárban készült. Több ételárus is megjelent, a szatymazi barack íncsiklandó volt, mások hagyományos sparhelten készítették az ételt, úgy éreztük, a fesztivál hangsúlyozottan a gyomorra is figyelt. Felmerült a kérdés, vajon egy szegedi família mennyi pénzből lakhat jól? Tegyék meg tippjeiket, majd folytassák a cikk olvasását! „Mintacsaládunkban” egy apukával, anyukával és két kiskorú gyermekkel számoltunk, az utóbbiak esetében fél adag ételt vettünk figyelembe. Miután több vendéglátóhely található a Hungarikum Fesztiválon, így igyekeztünk megtalálni a legolcsóbb és a legdrágább ételeket is, de természetesen nem zárjuk ki az esetleges tévedéseket, a bőség zavarában az újságíró is elveszhet (meg a ki nem írt, illetve számára apró betűs árakban).

hungarikufesztival07_gs

Kezdjük a főétellel! A békéscsabai sültkolbász kilója 5000-5500 forint volt, a rántott harcsafiléé, a pácolt csirkemellé, vagy a csülöké pedig 6000 forint. Itt 25 dekával számoltunk, habár a környékbeli éttermekben előfordulnak nagyobb húsok is (például a Vendéglő Régi Hídhozban az „Embörös rántott szelet” 30 deka). Egy adag „sima” pörkölt 1500 forintba, szarvasból 1800 forintba került. Nem maradhat el a köret sem, 10 dekagramm sült krumplit 350 forintért vásárolhattunk volna az egyik vendéglátóhelyen, míg egy másik kitelepült étteremnél a héjas és a hullámos burgonyából ugyanennyi 400 forintba került. Azaz az ebből a zöldségből készült köret kilója 3500 és 4000 forint között elérhető. Felnőtteknél 200 grammal, gyermekeknél a felével számoltunk. 300 forintért ásványvizet, 400 forintért gyümölcslét vásárolhattunk volna. A legolcsóbb világos kézműves sör korsónként 350 forintot kóstált, az egyik márkás malátából pedig 450 forintba került a legbarátságosabb árfekvésű, de inkább érdemes volt egy kicsivel többért kézműves meggyes sört rendelni. A legdrágább zsombói korsója 600 forint volt. A pálinkák gazdag választéka az árakban is érződött: 4 centilitert legolcsóbban 600 forintért, legdrágábban 1200 forintért vásárolhattunk. Úgy vélekedtünk, a férj sört rendel, a feleség és a gyermekek üdítőt, a tipikus hungarikummal, a pálinkával viszont mindkét felnőtt koccint. Desszertként legolcsóbbnak a 300 forintos palacsintát és a 400 forintos rétest találtuk. A gyerekek nagy kedvence, a kürtöskalács három helyen volt elérhető, egy helyen 900 forintra, két helyen egy kék Mátyás királyos papírpénzre cserélték. Úgy számoltunk, hogy egy család egy kürtöskalácsot vesz, amelyet szétosztanak négy részre, viszont rétesből mindenki külön kap, így az utóbbi lett a drágább. S most lássuk, mi lett végösszeg!

hungarikum

Nagy különbségeket nem tapasztaltunk az árakban, a sör és a pálinka esetében a fizetendő összeg széles skálája a választékot is jelzi, viszont amennyiben nem elég óvatosan döntenek a család tagjai, könnyedén túlléphetik a tízezer forintos lélektani határt egy ebéd vagy egy vacsora esetén. Azt pedig, hogy megér-e ennyit egy fesztiválon történő étkezés, döntse el maga a Tisztelt Olvasó!

A pénz nem számít? Mennyiből lakik jól ma egy fesztiválozó család Szegeden? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=558178

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.