Közélet

A befogadóállomások létesítése ellen demonstráltak Nagykanizsán

A befogadóállomások létesítése ellen demonstráltak Nagykanizsán

2015. augusztus 10., hétfő
A befogadóállomások létesítése ellen demonstráltak Nagykanizsán
jobbik_migrans_tuntetes_nagykanizsa_mti

Nemcsak a zalai Sormásra és a baranyai Martonfára tervezett ideiglenes befogadóállomások építése ellen szervezett demonstrációt hétfő estére a Jobbik Nagykanizsára, de mint a felszólalok kifejtették, Magyarországon sehol sem akarnak ilyen létesítményeket.

A Nagykanizsa központjában, az Erzsébet téren megtartott demonstráción mintegy 400-500 résztvevő volt, néhányan közülük jobbikos vagy nemzeti színű zászlót tartottak a kezükben, de a Jobbik ifjúsági szervezetének és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is magasba emelték a lobogóját. Néhányan transzparenseket is tartottak, egyebek mellett "Stop! Nagykanizsa, Magyarország nem kér a menekültekből!" felirattal. A megmozduláson felszólalt a sormási "civil ellenállók" egyik képviselője,

Géczi Zoltán

, majd Nagykanizsa jobbikos önkormányzati képviselője,

Gábris Jácint

, később pedig

Csényi Gabriella

, Martonfa alpolgármestere, a tervezett létesítmények ellen szólva. Beszédet mondott

Ander Zoltán

, a Jobbik parlamenti képviselője is, aki egyebek mellett azt fejtegette, hogy nem a magyarság bűne, ami a menekültek hazájában történt, ezért "oldják meg az amerikaiak". Magyarország "nem veheti a vállára a nyomorgó harmadik világ keresztjét" - fogalmazta meg többek között a jobbikos politikus. A nagyjából egyórás demonstráción a martonfaiak és a sormásiak nevében petícióhoz is aláírásokat gyűjtöttek a hallgatóság körében. A két, befogadóállomás létesítésére kijelölt település lakói a köztársasági elnökhöz szeretnék eljuttatni tiltakozásukat, mert alkotmány- és törvényellenesnek tartják a táborok építéséről szóló kormányhatározatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.