/

Vigyázz, a medve harap! – megjelent a szegedi Barbears első nagylemeze

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

barbears_2015

Enter The Bear címmel jelent meg múlt héten a szegedi stoner metal Barbears “legújabb nagylemeze, amely történetesen az első a sorban.”

A medve nem játék – tartja a székely mondás, amely fokozottan érvényes a szegedi medvékre is, ugyanis a Barbears muzsikája olyan ötvözetét adja a pszichedelikus lebegéseknek, tekerős szólóknak és ipari zúzásoknak, amely mellett nehéz szó nélkül elmenni. A Blanár Levente (ének és gitár), Lukács László (gitár), Szatmári János (basszusgitár) és Szabó Béla (dob) alkotta négyes, akikről korábban is írtunk már, hosszú várakozás után jelentette meg első nagylemezét, melyet két EP előzött meg 2009-ben, illetve 2012-ben, majd egy énekesváltás után – Garamszegi Balázs helyére érkezett Blanár Levente, aki az ének mellett egy plusz gitárral gazdagította a hangzást – újult lendülettel fogott bele a munkába a zenekar, ennek lett a gyümölcse az Enter The Bear, az album ITT hallgatható meg.

Enter_The_Bear_Front“A számok általában mindig egy ötletből indulnak ki, amit valaki a próbán felhoz. Először csak eljammelgetjünk rajta, aztán ha úgy alakul, akkor konkrétan a témát megcélozva dolgozunk a számon” – mondta el hírportálunknak Blanár Levente énekes-gitáros az együttes dalszerzési folyamatáról. A dalszövegekért ő a felelős, kivéve egyet. “A lemezen egy szám van, ami nem az én gyermekem, méghozzá a Vagabong, amit Kovács Dániel írt – ezúton is köszönjük neki” – fejtette ki az énekes. “A dalszövegeket mindig érzés alapján sikerült összerántani, van, amikor a hangulatból kiindulva konkrét téma ébred bennem, de általában eléggé képorientált vagyok ilyen téren, inkább a leírások mozgatnak meg” – ismertette Blanár Levente, aki egyébként a lemezen hallható tíz dal közül a “God Damn, Lord” címre keresztelt számot emelte ki személyes kedvenceként. A zene témák tekintetében mindenki kiveszi a részét a kreatív folyamatból mindenki hoz ötleteket, témákat, számkezdeményeket, ritkább esetben kész nótát. Az alakítgatás viszont közös, mindenki beleszól.

Az énekes elmondása szerint nagyobb kihívással nem kellett szembesülnie a zenekarnak a stúdiómunkálatok folyamán, a felvételek simán mentek. “Egy-két esetben volt olyan, hogy végül visszaléptünk bizonyos megoldásoktól, megszenvedtünk kicsit egy két szólammal gitár terén, de különösebben egyik sem volt olyan szörnyen nagy akadály” – fejtette ki.

Idő szűkében a zenekar nem tervez sok fellépést a nyárra, igyekeznek minél több koncertet leszervezni, de tényleges turnéra valószínűleg nem lesz lehetőség, Szegeden legközelebb az FMP Szegedi Motoros Fesztiválon lehet elcsípni a zenekart augusztus elején.

Vigyázz, a medve harap! – megjelent a szegedi Barbears első nagylemeze!Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=553621

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 18.

Előző sztori

Nyugdíjba ment Erdélyi Noémi terápiás kutyája + FOTÓK

Következő sztori

Házasságot kötött Ásotthalom és Királyhalom + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek