Kultúra

Történészek rövidnadrágban

Történészek rövidnadrágban

2015. július 22., szerda
Történészek rövidnadrágban
torteneszek_rovidnadragban

2015. július 16–19. között zajlott le a III. Kárpát-medencei Fiatal Magyar Történészek Tábora a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A rendezvény nyitóelőadását Szakály Sándor történész, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója tartotta, aki a magyar hírszerzés történetét vázolta fel.

A táborban 29 kutató tartott előadást, köztük Horváth Csaba és Ravasz István hadtörténészek a Hadtörténeti Intézet és Múzeumból, illetve Stencinger Norbert hadtörténész. A nagy hőség ellenére is jó hangulatú rendezvényen kialakult eszmecserék számos tudományos és baráti kapcsolatnak vetették meg az alapját. Ahogy az esemény főszervezője, Kiss Gábor Ferenc kiemelte „A tábor unikális a hazai tudományos események között – részben azért különleges, mert a jelenlévő negyvenegy résztvevő a Kárpát-medence szinte minden régiójából érkezve képviselik az ifjú történész generációt, másrészt pedig azért, mert a tudományos előadások után a barátkozás és kapcsolatépítés lehetősége is adott.” A Belvedere Meridionale Alapítvány által szervezett tábor résztvevői között sikert arattak Mészáros Ferenc múltidéző tanórája az Emlékpark Klebelsberg oskolájában, illetve az esti közös programok: borkóstoló, szalonnasütés, bográcsozás. „Történészek rövidnadrágban” – összegezte Kovács Attila a SZTE doktorandusza, aki harmadik alkalommal vesz részt az eseményen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.