Bulvár

Több mint hatszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében kedden

Több mint hatszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében kedden

2015. július 8., szerda
Több mint hatszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében kedden

A rendőrök 664 határsértőt tartóztattak föl a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Jászai Linda

közölte, a legnagyobb csoportot kedd hajnalban Röszkénél fogták el a rendőrök, ott 62 szír és 3 szomáliai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A járőrök két embercsempészt is elfogtak: egy magyar férfi a járművével 24 határsértőt szállított, egy szerb sofőr pedig 3 szír és 15 iraki állampolgárt vitt olasz rendszámú gépkocsijával. A sofőrök ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden összesen 754 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, három gyanúsított ellen embercsempészet bűntette miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.