Gazdaság

Szeptembertől gyorsulnak a bankok közötti napközbeni átutalások

Szeptembertől gyorsulnak a bankok közötti napközbeni átutalások

2015. július 2., csütörtök
Szeptembertől gyorsulnak a bankok közötti napközbeni átutalások

Szeptember 7-től a bankok közötti napközbeni átutalások a jelenlegi 2 óra helyett átlagosan 1 óra alatt íródnak jóvá az ügyfelek bankszámláin, miután az elszámolási ciklusok száma 5-ről 10-re nő - közölte az átutalási rendszert működtető GIRO Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

További változás lesz, hogy az este vagy éjszaka benyújtott átutalásokat a GIRO Zrt. másnap reggel egy órával korábban juttatja el a címzettekhez, így az átutalt összegek már a bankfiókok nyitásakor az ügyfelek rendelkezésére fognak állni. Délután pedig fél órával meghosszabbodik az átutalási megbízások napközbeni benyújtására rendelkezésre álló időszak. A GIRO Zrt. 2012. július 2-án indította el a napközbeni átutalásokat kezelő InterGIRO2 rendszert, amely az elmúlt három évben 480 millió bankközi átutalást hajtott végre 188 ezer milliárd forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.