Szelfiverseny a Kass Galériával

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140326_selfie_rekord_017

A szegedi Aba-Novák kiállítás apropóján indít fényképversenyt a Kass Galéria: azokat az „önfotókat”, „szelfiket” várják, melyeket az érdeklődők a Hősök kapujával készítenek. A játékosok kiemelt kedvezménnyel nézhetik meg a tárlatot a Galériában.

Szelfi-versenyt indít a szegedi Kass Galéria: az Aba-Novák Vilmos kiállítás kapcsán arra buzdítják a járókelőket, hogy a szegedi Hősök kapujánál készítsenek magukról „önfotókat”, majd küldjék el azokat a Móra Ferenc Múzeum Facebook-oldalára üzenetben. A résztvevők 300 forintért láthatják a legendás festő alkotásait a Kass Galériában, a későbbiekben pedig a legérdekesebb felvételeket közzéteszi a szegedi közgyűjtemény.

A szegedi Hősök kapuját 1937-ben adták át, melynek ikonikus freskóit Aba-Novák Vilmos festette: ebben az időszakban ez a freskó volt az ország legnagyobbika. A kommunista hatalom az alkotást lemeszeltette, a rendszerváltás után nyílt lehetőség arra, hogy komoly restaurálási munkának köszönhetően ismét láthatóvá váljanak a Hősök kapujának alakjai.

A Kass Galéria Aba-Novák kiállításán a művész legjellemzőbb korszakait, témáit ismerheti meg a nagyközönség. A cirkuszi világ, az utcarészletek és portrék mellett több korabeli “szelfit”, azaz a festőt ábrázoló önarcképet is láthatnak az érdeklődők.

A kapunál készült képeket augusztus 2-ig várják a Móra Ferenc Múzeum Facebook oldalán üzenetben.

Előző sztori

Egy hétig gazdikat keres a Tappancs az Árkádban

Következő sztori

A Föld fejlődésére lehet következtetni idősebb “unokatestvére” vizsgálatával