Közélet

Szegedi Jobbik: szervezett bűnbandák fosztják ki a migránsokat

Szegedi Jobbik: szervezett bűnbandák fosztják ki a migránsokat

2015. július 30., csütörtök
Szegedi Jobbik: szervezett bűnbandák fosztják ki a migránsokat
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Az embercsempészek és az illegális migránsokat kifosztó bűnbandák elleni hatékonyabb rendőrségi fellépést sürgetett Tóth Péter. A Jobbik szegedi elnöke menekülttábornak titulálta a nagyállomásnál kialakult helyzetet, s arra szólított fel, hogy a közegészségügyi kockázatra tekintettel számolják fel a civilek ottani tevékenységét.

Régóta nagy problémát jelentenek az embercsempész bandák

Tóth Péter

jobbikos önkormányzati képviselő szerint Szegeden, aki arról számolt be sajtótájékoztatóján, hogy a téli kikötőnél, a szennyvízátemelő környékén egészen Gyálarétig már-már bűnszervezetté szerveződött bandák jelennek meg. „Az elmúlt hetekben jól beazonosítható csoportként a Cserepes sori cigány kisebbséghez tartozók közül átlagosan 30-50-en tartózkodnak az ártéri területen” – közölte. Tóth szerint nem elegendő a rendőri jelenlét az érintett részen ahhoz, hogy az általa említett bandákat feltartóztassák. Kitért arra is, hogy a szegedi rendőrkapitányt már hetekkel ezelőtt értesítette erről a jelenségről. A Jobbik szegedi elnöke elmondta, jól felkészültek ezek a csapatok, a migránsoktól elvett pénzt egyből elviszik a helyszínről, így könnyen ki tudnak bújni a felelősségre vonás alól. „Ha egy ilyen ártéri területet nehéz biztosítani, akkor az állam részéről akár a honvédség is bevethető lenne” – közölte, és ismét elmondta, hogy a terület átminősítését tartaná fontosnak, hogy illetéktelenek ne tartózkodhassanak ott. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint nem kell csodálkoznia senkinek azon, ha önkéntes határvadász egységek szerveződnek, bár megjegyezte, nem feltétlenül tartja ezt jó lépésnek. „Népegészségügyi kockázatot is jelentenek a migránscsoportok, kiváltképp a szegedi nagyállomásnál. Az, ami az Indóház téren Botka László polgármester hathatós támogatásával létrejött, ma már konkrétan egy menekülttábor. Nem arra való az egyik legszebb felújított terünk, hogy annak szökőkútjában migránsok borotválkozzanak és mosakodjanak” – szögezte le Tóth Péter, aki szerint az állam feladata a menekülttáborok működtetése, a migránsok ellátása, és megfelelő módon történő elszállíttatásuk is. Hangsúlyozta, megérti azokat, akik segítik a menekülteket, de azt kérte, hogy ezt a munkát a hatóságokkal együttműködésben végezzék, például az adományokat a menekülttáborokba juttassák el vagy esetleg a polgárőrökön keresztül közvetlenül a terepre. „Nem szeretnénk ahhoz az eszközhöz nyúlni, hogy nyomásgyakorlással ürítsük ki az Indóház teret” – jelentette ki Tóth Péter. Kérdésünkre elmondta, a politikai nyomásgyakorlás alatt azt érti, hogy megjelenítik azoknak az embereknek a véleményét, akik nem értenek egyet akár a kormánnyal, akár a városvezetés részéről tapasztalható folyamatokkal. Ez lehet aláírásgyűjtés vagy akár demonstráció is.

A közegészségügyi szemlén mindent rendben találtak

Csütörtökön délelőtt közegészségügyi szemlét tartottak a nagyállomáson

a budapesti Nyugati térnél történtek miatt, ahonnan kedd éjjel több mint ötven külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával. „Alapvetően mindent rendben találtunk, a vasútállomás környékén nincs szemét, az Indóház tér higiéniai állapota megfelelő. A menekültek számára folyamatosan biztosított az ivóvíz is” – tájékoztatott

Bosnyákovits Tünde

a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának a vezetője a szemle után.

Régóta nagy problémát jelentenek az embercsempész bandák Szegeden Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=556598

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.