Permetezik a gesztenyefákat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140702_gesztenye_szentharomsag_007

Szegeden jelenleg a gesztenyefák favédelmi permetezése zajlik vadgesztenyelevél-aknázómolyok ellen – hívja fel közleményében a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

A kezelések hozzávetőleges időpontja:

gesztenye_permetezes

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető).

A környezetgazdák kérik, hogy az adott időszakban, 22 és 5 óra között a szegedi lakosság hajtsa végre az alábbi óvintézkedéseket:
– lehetőleg zárják az ablakokat,
– az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek,
– házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre,
– gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre.

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

FIGYELEM! Az elkövetkező napokban permetezik a gesztenyefákat Szegeden – érdemes egy-két óvintézkedést megtenni! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=555904

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 27.

Előző sztori

Állványra mászott a makói tolvaj

Következő sztori

Több helyen égett az aljnövényzet a hétvégén Csongrád megyében