Nemzetközi töltött káposzta, veterán járművek és R-GO a Röszkei Falunapokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toltottkaposzta_018_mj

Három napos mulatság várja a vendégeket Röszkén július-augusztus fordulójának hétvégéjén, a programok között találhatunk néptáncfesztivált, R-GO koncertet, fogathajtó- és töltött káposzta-főző versenyt, veterán autótalálkozót is, valamint színpadra áll a Nagyecsedi Fekete Szemek.

Július 31-én, pénteken indul a programsorozat a röszkei Benkóczi Béla Sporttelepen, 17 órától Nemzetközi néptáncfesztivállal, melyet az életműdíjas(!) R-GO koncertje követ, majd 22 órától diszkó tetőz be. Másnap, augusztus elsején fogatosok felvonulása nyitja a programot fél nyolctól a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara közreműködésével, majd 10 órától indul a rendezvény gasztronómiai különlegessége, a XXI. Nemzetközi Töltött Káposzta-főző verseny. A Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Versenyre egyéni főzők vagy maximum három fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. További információ a versenyről és a nevezésről a www.roszke.hu oldalon található és a Röszkei Teleházban kérhető (+36 62 573 870, telehaz@roszkenet.hu).

A főzőversennyel mellyel párhuzamosan folyik le fél tizenegytől a Meghívásos baráti fogathajtó verseny, 14 és 16 óra között pedig megtartják a X. Nemzetközi Dél-alföldi Veteránjármű Találkozót. 16 órakor lesz a XXV. Röszkei Falunapok hivatalos megnyitója, ami után Színpadi Varázs kápráztatja el a közönséget, azonban ezzel még korántsem érte el a csúcspontját az este, ugyanis este fél héttől a Nagyecsedi Fekete Szemek szórakoztatja a nagyérdeműt, rá egy röpke órára pedig utcabál kezdődik a Ráadás zenekarral, az i-re a pontot pedig tűzijáték helyezi fel 22 órakor. Pénteken és szombaton mindezek mellett kirakodóvásár is lesz, szombaton pedig ovis játszóház, valamint gyermekparadicsom várja a kicsiket, ugrálóvárral, óriáscsúszdával és vízi dodzsemmel. Vasárnap, az Úr napja lévén mulatozás helyett szentmisével indítanak a röszkeiek 9 órától a római katolikus templomban, ezzel párhuzamosan pedig indul a XIV. Falunapi Sakkbajnokság a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyar és olasz művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Genovában

Default thumbnail
Következő sztori

Önkormányzatokat díjazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Legutóbbi hasonló cikkek