Kultúra

Nemzetközi töltött káposzta, veterán járművek és R-GO a Röszkei Falunapokon

Nemzetközi töltött káposzta, veterán járművek és R-GO a Röszkei Falunapokon

2015. július 11., szombat
Nemzetközi töltött káposzta, veterán járművek és R-GO a Röszkei Falunapokon
toltottkaposzta_018_mj

Három napos mulatság várja a vendégeket Röszkén július-augusztus fordulójának hétvégéjén, a programok között találhatunk néptáncfesztivált, R-GO koncertet, fogathajtó- és töltött káposzta-főző versenyt, veterán autótalálkozót is, valamint színpadra áll a Nagyecsedi Fekete Szemek.

Július 31-én, pénteken indul a programsorozat a röszkei Benkóczi Béla Sporttelepen, 17 órától Nemzetközi néptáncfesztivállal, melyet az életműdíjas(!) R-GO koncertje követ, majd 22 órától diszkó tetőz be. Másnap, augusztus elsején fogatosok felvonulása nyitja a programot fél nyolctól a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara közreműködésével, majd 10 órától indul a rendezvény gasztronómiai különlegessége, a XXI. Nemzetközi Töltött Káposzta-főző verseny. A Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Versenyre egyéni főzők vagy maximum három fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. További információ a versenyről és a nevezésről a

www.roszke.hu

oldalon található és a Röszkei Teleházban kérhető (+36 62 573 870, telehaz@roszkenet.hu). A főzőversennyel mellyel párhuzamosan folyik le fél tizenegytől a Meghívásos baráti fogathajtó verseny, 14 és 16 óra között pedig megtartják a X. Nemzetközi Dél-alföldi Veteránjármű Találkozót. 16 órakor lesz a XXV. Röszkei Falunapok hivatalos megnyitója, ami után Színpadi Varázs kápráztatja el a közönséget, azonban ezzel még korántsem érte el a csúcspontját az este, ugyanis este fél héttől a Nagyecsedi Fekete Szemek szórakoztatja a nagyérdeműt, rá egy röpke órára pedig utcabál kezdődik a Ráadás zenekarral, az i-re a pontot pedig tűzijáték helyezi fel 22 órakor. Pénteken és szombaton mindezek mellett kirakodóvásár is lesz, szombaton pedig ovis játszóház, valamint gyermekparadicsom várja a kicsiket, ugrálóvárral, óriáscsúszdával és vízi dodzsemmel. Vasárnap, az Úr napja lévén mulatozás helyett szentmisével indítanak a röszkeiek 9 órától a római katolikus templomban, ezzel párhuzamosan pedig indul a XIV. Falunapi Sakkbajnokság a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.