Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_015Ismét birtokba veszik az újszegedi ligetet a négylábúak: kutyusok és cicák jókedvéről gondoskodik az immár XIV. Tappancs Állatfesztivál. A hagyományokhoz híven bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány védencei, a terápiás kutyák az állatorvos pedig tanácsot ad a rettegett élősködő, a szívféreggel szembeni hatékony védekezésről.

Ha az égiek is úgy akarják – s egyelőre az időjárás-előrejelzések ezt támasztják alá – a Tappancs-fesztivál napján kellemes nyári meleg ígérkezik. Gazdik és kedvenceik keresve sem találhatnának jobb programot, mint a július 12-i XIV. Tappancs Állatfesztivál, ahová a szervezők fél 10-től egészen a 17 órási kutyaszépségversenyig bezárólag várják az érdeklődőket.

“Egyfajta családias, állatos, kutyás napot tervezünk vasárnapra, ahol a közönség betekintést kaphat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális főigazgatóság kutyusokkal közös munkájába, valamint a terápiás kutyák előadásán Erdélyi Noémi – akivel egyébként már négy éve dolgozik együtt a Tappancs – interaktív módon a közönséget is bevonja a feladatokba. A napot szépségverseny zárja, ezzel kapcsolatban szeretném hangsúlyozni, hogy állatmentő közösség lévén az utcáról, menhelyről mentett és az ivartalanított kutyusok plusz pontot élveznek a zsűri előtt” – szemezgetett az érdekességek közül, s hívta fel az érdeklődők figyelmét Szerencsés Tilla, a Tappancs Alapítvány kuratóriumi tagja.

A vasárnapi fesztivál első attrakciója tehát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság félórás bemutatója, őket pedig Erdélyi Noémi gyógyító kutyái követik. Nem mellesleg a terápiás kutyusok visszatérő vendégek a Tappancs-fesztiválon, akárcsak a Csibész kutyaiskola. Az engedelmes kutyusok ügyességéről délelőtt és délután is meggyőződhet a közönség, zákányszéki Madárkert előadásában pedig a felelős kisállattartásról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Délután a szegedi Beagle fajtamentő csoport mutatkozik be a kutyarajongók előtt, majd a Kutyabarátok közösség is szót ejt az állattartás szépségeiről, s kendőzetlenül a nehézségeiről is. Idén sem maradhat el a kiskutya, nagykutya, gazdi hármas számára értékes nyereményeket tartogató tombolahúzás, s természetesen a kutyaszépségverseny sem, ahol ezúttal is a keverék, mentett és ivartalanított kutyusoké lesz a kifutó.

Szerencsés Tilla arra is felhívta a figyelmet, gondos állattartókként a liget környezetének megóvására is gondot fordítanak, ezért egész nap ingyen osztják a kutyagumi összeszedésére alkalmas zacskót. A Tappancs-standnál egyébként számos relikvia közül vásárolhatnak a gazdik és kutyabarátok, ezzel támogatva a Tappancs Tanya felújításait. A kuratóriumi tag elöljáróban elárulta, hamarosan nagy bejelentésre készülnek a menhelyen.

A Tappancs Alapítvány részletes programját az esemény Facebook-oldalán, ITT érhetik el.

Vasárnap a kutyák és cicák veszik birtokukba az újszegedi ligetet – közeledik a XIV. Tappancs Állatfesztivál! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=551879

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 7.

Előző sztori

Milliomosként kelnek útra egyes migránsok – miért nem repülővel jönnek?

Következő sztori

Bújj, bújj, párakapu! – Frissítő pontok Szegeden