Sport

Labdarúgás: marad az NB I-ben a SZAK!

Labdarúgás: marad az NB I-ben a SZAK!

2015. július 22., szerda
Labdarúgás: marad az NB I-ben a SZAK!
szak_gyori_eto011

Bár a Győr elleni osztályozót elvesztette a Szegedi AK, azonban mégis maradhat a női labdarúgás élvonalában a Szegedi AK, miután a Dorog visszalépett az NB I-től.

Kalandos utat járt be a Szegedi AK az elmúlt hetekben: előbb úgy állt a dolog, hogy a Quaestor-botrány miatt

nem kell lejátszania az osztályozót

a másodosztály második helyezettjével, a Győrrel, majd később mégis értesítést kapott a klub: mivel elnapolták a tárgyalást, játszani kell. Az osztályozó nem sikerült a legjobban,

elvesztette a SZAK

, így kiesett az NB I-ből, azonban újabb csavar következett a történetben: az élvonalbeli klubok közül a Dorog jelezte, hogy nem vállalja az NB I-et, ez pedig megnyitotta az utat a SZAK előtt, az MLSZ pedig felkérte a csapatot az indulásra, amit a szegediek el is fogadtak, így az elvesztett osztályozó ellenére mégis élvonalbeli maradhat a csapat. "Nemrég kaptam meg a határozatot a felkérést illetően, és vállaljuk is az NB I-es indulást, ezt kijelenthetem" - mondta el portálunknak

Szil Zsolt

, a klub elnöke. A csapatnál két távozó van:

Zimányi-Kovács Anikó

az Astrához igazolt, míg a bosnyák válogatott kapus,

Almina Hodzic

szerződése lejárt a klubbal. A SZAK valószínűleg egy szűkebb kerettel tud majd nekivágni a következő NB I-nek, mint az előző évben. A sorsolás még nem ismert, annyi biztos, hogy az NB I augusztus 15-16-i hétvégén indul.

Maradhat a női NB I-ben a SZAK!http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/07/labdarugas-marad-az-nb-i-ben-a-szak.html

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.