Labdarúgás: marad az NB I-ben a SZAK!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_gyori_eto011

Bár a Győr elleni osztályozót elvesztette a Szegedi AK, azonban mégis maradhat a női labdarúgás élvonalában a Szegedi AK, miután a Dorog visszalépett az NB I-től.

Kalandos utat járt be a Szegedi AK az elmúlt hetekben: előbb úgy állt a dolog, hogy a Quaestor-botrány miatt nem kell lejátszania az osztályozót a másodosztály második helyezettjével, a Győrrel, majd később mégis értesítést kapott a klub: mivel elnapolták a tárgyalást, játszani kell. Az osztályozó nem sikerült a legjobban, elvesztette a SZAK, így kiesett az NB I-ből, azonban újabb csavar következett a történetben: az élvonalbeli klubok közül a Dorog jelezte, hogy nem vállalja az NB I-et, ez pedig megnyitotta az utat a SZAK előtt, az MLSZ pedig felkérte a csapatot az indulásra, amit a szegediek el is fogadtak, így az elvesztett osztályozó ellenére mégis élvonalbeli maradhat a csapat.

“Nemrég kaptam meg a határozatot a felkérést illetően, és vállaljuk is az NB I-es indulást, ezt kijelenthetem” – mondta el portálunknak Szil Zsolt, a klub elnöke.

A csapatnál két távozó van: Zimányi-Kovács Anikó az Astrához igazolt, míg a bosnyák válogatott kapus, Almina Hodzic szerződése lejárt a klubbal. A SZAK valószínűleg egy szűkebb kerettel tud majd nekivágni a következő NB I-nek, mint az előző évben.

A sorsolás még nem ismert, annyi biztos, hogy az NB I augusztus 15-16-i hétvégén indul.

Maradhat a női NB I-ben a SZAK!http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/07/labdarugas-marad-az-nb-i-ben-a-szak.html

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 22.

Előző sztori

Körözött Opelt foglaltak le Nagylakon

Következő sztori

Kábítószer-termesztőket fogtak a makói rendőrök