Sport

Labdarúgás: így kezdődnek Csongrád megye bajnokságai

Labdarúgás: így kezdődnek Csongrád megye bajnokságai

2015. július 20., hétfő
Labdarúgás: így kezdődnek Csongrád megye bajnokságai
sorsolas02_gs

Hétfőn délután nyílt sorsolás keretein belül elkészítették a Csongrád megyei bajnokságok, valamint a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa párosításait.

Még a sorsolások előtt

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója elmondta, ez az egyik legizgalmasabb pillanat a megyei labdarúgásban, hiszen ilyenkor elkezdhetnek tervezni a csapatok a rájuk váró szezon kapcsán. Az igazgatóság munkatársai minden bajnokságot, és a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa 1. fordulóját is kisorsolták. A pontvadászatok esetében egy algoritmusnak köszönhetően alakul ki a pontos menetrend, amelyet a héten az MLSZ adatbankjába (adatbank.mlsz.hu) fel fognak tölteni. A csapatoknak augusztus ötödikéig van lehetőségük a hazai mérkőzések időpontjainak megváltoztatására, ezt követően válik véglegessé a menetrend. A sorsolás a csapatok kéréseinek megfelelően zajlott, hiszen többen szerettek volna otthon, vagy idegenben, vagy falunapon hazai pályán játszani.

Női keresztpályás bajnokság

A női keresztpályás bajnokságba 9 csapat nevezett, így minden héten lesz egy szabadnapos együttes. A bajnokságba a Békéscsaba is nevezett, azonban a Békés megyei megyeszékhely csapata függetlenül a sorsolástól, csak Csongrád megyében játssza meccseit, mert feladta a pályaválasztói jogát. A bajnokság szeptember ötödikén kezdődik, és október 31-ig tart az őszi idény.

1.forduló

Baktó-Pusztaszer Kkdorozsma-Csengele Dóc-Szentes Békéscsaba-DAFC (SZVSE pálya)

Szabadnapos:

Baks

Női U17-es bajnokság

Tizenegy csapattal rajtol majd ez a pontvadászat, amely szeptember 12-13-án startol, és november 21-22-én lesz a záróforduló.

1. forduló:

Balástya-SZVSE Hódmezővásárhely-Mórahalom Nagymágocs-Szentes Székkutas-St. Mihály Újszentiván-LI-T-SZEAC

Szabadnapos:

Kiskundorozsma

Csongrád megyei női bajnokság

A megyei női bajnokságba is több, más megyéből érkező csapat nevezett: így a Szolnok, a Kisújszállás, a Mezőberény, a Pusztaföldvár és a Kaszaper sem Csongrád megyei együttesként áll rajthoz. A Kaszaper kérése volt, hogy szeptember 27-én, a falunap miatt hazai pályán játssza mérkőzését. A bajnokság szeptember ötödikén kezdődik, és november 14-15-én ér véget az őszi idény.

1.forduló:

St. Mihály-Mezőberény Nagymágocs-Hódmezővásárhely Szolnok-Kaszaper Pusztaföldvár-Kisújszállás Kistelek-Csanytelek

Szabadnapos:

SZVSE

U14, Nyugati csoport

A Nyugati csoport 11 csapattal rajtol szeptember 12-13-án, így itt is lesz minden fordulóban egy szabadnapos. Az utolsó őszi fordulót november 21-22-én rendezik.

1.forduló:

Kistelek-Csengele Székkutas-Csanytelek Csongrád-Mórahalom Mindszent-Balástya Szentes-Tömörkény

Szabadnapos:

Hódmezővásárhely

U14, Keleti csoport

1.forduló

UTC-Újszentiván Kiskdorozsma-Rendőr TE Szőreg-St. Mihály Csanádpalota-Maros-menti UFC Apátfalva-Móraváros

Szabadnapos

: SZVSE

U16, megyei II. osztály

Nyolc csapat indul a bajnokságban, így három fordulót játszanak majd a csapatok. A bajnokság szeptember 12-13-án rajtol, és november 14-15-ig tart az őszi idény.

1.forduló:

Szegvár-Bordány Móravárosi Kinizsi-Székkutas Szatymaz-Nagymágocs Baks-Deszk

sorsolas01_gs

Csongrád megyei IV. osztály, Nyugati csoport

Kétszer tizenkét csapattal, Nyugati és Keleti csoporttal rajtol a megyenégy, amely szeptember ötödikén kezdődik, és november 14.-15-ig tart. Az Ópusztaszer kérése az volt, hogy az első körben otthon játsszon, ennek megfelelően zajlott a sorsolás.

1.forduló:

Üllés II-Domaszék Dóc-Eperjes Ópusztaszer-Tömörkény II Csanytelek II-Zsombó II Öttömös-Derekegyháza Pusztaszer-Szatymaz

Csongrád megyei IV. osztály, Keleti csoport

1.forduló:

Komlósi-Trans Baktó II-Rock Klub Földeák U19 – Maroslele Maros-menti UFC-KEAC Szőreg II-Gyálarét Móravárosi Kinizsi II-Szikáncs II Contitech-Gumigyár Makó-Nagylak

Csongrád megyei III. osztály, Tisza-maros csoport

Kétszer tizenhat csapatos harmadosztály indul, amely augusztus 22-én kezdődik, és november 28-ig tart majd az ősszel. Az FK 1899 Szeged azt kérte, hogy azonos napon játsszon hazai pályán a megyeegyes csapattal.

1.forduló:

Pázsit-Kiszombor Székkutas II.-Kübekháza Fábiánsebestyén-SZVSE II. Csongrád III.-Deszk-Ferencszállás Pitvaros-Mártély Csanádpalota-Szegvár Makó II.-FK 1899 Szeged II. Földeák-Szikáncs

Csongrád megyei III. osztály, Homokháti csoport

1.forduló:

Sándorfalva II. – St. Mihály II. Balotaszállás-Algyő II. Csongrád II.-Ásotthalom II. Forráskút-Röszke Ruzsa-Pusztamérges IKV Alsóváros-Baks Mórahalom II.- USC Tanárképző Bordány II.-Zákányszék

Csongrád megyei II. osztály

A másodosztály 16 csapattal zajlik majd, az előző idényben feljutáshoz közel álló Üllés azt kérte, hogy minden őszi meccset hazai pályán játsszon, mert tavasszal felújítják az üllési pályát. A Csengele hazai kezdést kért, míg a Móravárosi Kinizsi a pályaavatója miatt szeptember 12-én kért hazai mérkőzést. Az első fordulóban rögtön egy Üllés-Bordány rangadót rendeznek.

1.forduló:

Üllés-Bordány Hódmezővásárhely II.-Balástya Székkutas-Zsombó Komlósi Trans Baktó-Nagymágocs Csanytelek-Tömörkény Csengele-St. Mihály Móravárosi Kinizsi-Deszk Kiskundorozsma-Apátfalva

Csongrád megyei I. osztály

A megyei labdarúgás legfelsőbb ligája 17 együttes részvételével zajlik az idei szezonban, így minden fordulóban lesz egy szabadnapos együttes is, az első az FK 1899 Szeged lesz. A kéréseknek megfelelően újonnan induló Szeged 2011 II., és Csongrád csapata otthon, míg a Szentes és az Algyő idegenben kezdi az idényt. Az első körben több érdekesnek ígérkező meccset rendeznek, így a Mórahalom-Szentes, a Tiszasziget-Csongrád is jó mérkőzést ígér. A megyeegy augusztus 22-23-án rajtol, és rögtön ezt követően augusztus 26-án hétközi fordulót rendeznek.

1.forduló:

Szentes-Mórahalom Tiszasziget-Csongrád Újszentiván-Sándorfalva Kistelek-Algyő Ásotthalom-Makó Szeged 2011 II.-Tápé SZVSE-Szőreg Mindszent-UTC

Szabadnapos:

FK 1899 Szeged

SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa

sorsolas03_gs

A SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupában ősszel két fordulót bonyolítanak le: az elsőt, amellyel a megyei futballidény is indul, augusztus 16-án, vasárnap 17 órától rendezik, míg a második körre hétközben, szeptember másodikán, szerdán kerül sor. A második fordulónak több alternatív időpontja is lehet, hiszen az alacsonyabb osztályú együttesek számára hamarabb véget ér az őszi szezon, így van lehetőség a halasztásra. A kupaküzdelmek 61 csapattal indulnak, a sorsolásnál az előző idény elődöntőse, a Mórahalom, valamint a kupában csak a döntőben alulmaradó Ásotthalom kiemelt csapat, így ők csak a második fordulóban kapcsolódnak be. A mérkőzéseken nincs hosszabbítás, döntetlen esetén azonnali büntetőrúgásokra kerül sor. A megyeegyes csapatok elkerülték egymást a sorsoláson, csupán a Szentes és az újonc Újszentiván találkozik rögtön az első fordulóban. A címvédő Hódmezővásárhely alanyi jogon szerepelhet a jövő évi országos főtáblán, hiszen idén az NB III-ban indul, így bizonyosan nem lesz címvédés a megyei kupasorozatban.

1.forduló:

Pusztaszer-Szegvár Rock Klub-Pusztamérges Szatymaz-Kistelek Maroslele-Apátfalva Móravárosi Kinizsi-Sándorfalva Deszk-Székkutas Pázsit-Tömörkény Forráskút-Makó USC Tanárképző-Komlósi Trans Baktó Derekegyháza-Zákányszék Domaszék-IKV Alsóváros Pitvaros-Tápé Földeák-Mindszent Fábiánsebestyén-Algyő Röszke-St.Mihály Nagylak-Csanytelek Balotaszállás-Tiszasziget Ruzsa-Zsombó Kübekháza-SZVSE Balástya-Nagymágocs Maros-menti UFC-Szőreg Kiskundorozsma-UTC Dóc-Szikáncs Bordány-Csongrád Ópusztaszer-Kiszombor Mártély-Csengele KEAC-Baks Öttömös-FK 1899 szeged Csanádpalota-Üllés Szentes-Újszentiván

Elkészültek a Csongrád megyei bajnokságok menetrendjei, a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa derbikkel rajtol az idény.http://szegedma.hu/?p=554596

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.