Sport

Labdarúgás: Dongó Dénes szögre akasztotta a kesztyűt

Labdarúgás: Dongó Dénes szögre akasztotta a kesztyűt

2015. július 28., kedd
Labdarúgás: Dongó Dénes szögre akasztotta a kesztyűt
tapa_volan_mj24

A nyáron az NB III-as SZEOL-tól a megyekettes Móravárosi Kinizsihez szerződött Dongó Dénes, aki a klubváltás mellett egyúttal egy másik komoly döntést is meghozott.

„Abbahagytam a védést. Meguntam már kicsit, és a dolgok sem úgy alakultak, ahogy terveztem. Az elmúlt egy évben négyszer sérültem meg, nyolc hónapot hagytam ki összesen, ebből is lett egy kissé elegem. Már két hónappal ezelőtt eldöntöttem, hogy befejezem, és bár a csapattársak sokáig nem vettek komolyan, hiszen egy mindig lelkes játékosnak mondtak, ez azonban igenis egy komoly döntés volt a részemről” – árulta el portálunknak a 29 esztendős játékos, aki közel száz harmadosztályú bajnokin védte a SZEOL SC, korábbi nevén a Tisza Volán SC kapuját. Kétszeres utánpótlás-válogatott, az Európa-bajnoki selejtezőkig jutott megyeválogatottban is szerepelt a hazai küzdelmek során. A 2013/2014-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett csapatával a megyei I. osztályban, illetve megnyerték a megyei kupát is.

Dongó Dénes

elmondta, a Kinizsinél jól fogadták, amikor a foci kedvéért bekapcsolódott egy edzésbe, végül pedig le is igazolták, így a következő pontvadászatot már a móravárosiaknál kezdheti meg. „Annyi kérése volt felénk, hogy ő megcsömörlött a védéstől, ezért szeretne a mezőnyben játszani. Mi sem természetesebb ennél, mondtuk erre, tehát rá nem kapusként, hanem mezőnyjátékosként fogunk számítani. Hogy milyen poszton, az a későbbiekben fog kiderülni, egyelőre egy-két edzésen vagyunk még csak túl, most még az alapozás időszakában járunk. Rajta múlik, hogy hol szeretné majd magát kipróbálni, mi nem zárkózunk el egyetlen kérése elől sem” – fogalmazott portálunk kérdésére

Varga Gábor

, a Kinizsi elnöke. Kitért rá, az egyesületnél egyetlen játékos sem kap semmilyen fizetést, vagy díjazást a játékért, mindenki a labdarúgás öröméért lép pályára a csapatban. „Örülünk neki, hogy egy ilyen játékos, mint ő, minket választott, és ha nem szeretne védeni, akkor nyilván nem is kell neki. A mi csapatunk nem egy dobogóra ácsingózó élcsapat a megyekettőben, alapvetően egy jó közösséget szeretnénk főként létrehozni, és ebbe Dénes tökéletesen bele is illik. Ha ő védőként, vagy középpályásként, netán csatárként érzi a legjobban magát, akkor ott fog szerepelni” – mondta Varga Gábor.

Dongó Dénes végzett a kapusélettel - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=556044

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.