Sport

Labdarúgás: a megyekettőtől az NB III-ig kaptak ellenfeleket a Magyar Kupában a Csongrád megyei csapatok

Labdarúgás: a megyekettőtől az NB III-ig kaptak ellenfeleket a Magyar Kupában a Csongrád megyei csapatok

2015. július 21., kedd
Labdarúgás: a megyekettőtől az NB III-ig kaptak ellenfeleket a Magyar Kupában a Csongrád megyei csapatok
labda_labdarugas_foci_gs

Megkapta ellenfelét a Magyar Kupa országos főtábláján érdekelt négy Csongrád megyei csapat: az NB II-es Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB III-as Monorhoz, a harmadosztályú SZEOL SC a Hajdúböszörményhez látogat. A Hódmezővásárhelyi FC a ligán belüli rivális Gyulai Termál FC-t fogadja, míg a megyei kupadöntős Ásotthalom a Borsodi megyekettes bajnokot, a Szerencset kapta.

Az már a sorsolás előtt ismert volt, hogy a négy, nemzetközi kupában érdekelt magyar együttes csak a harmadik körben kapcsolódik be, így a Videoton, Ferencváros, MTK, Debrecen négyest nem kaphatta egyik együttes sem - ezen kívül azonban bárkit, ugyanis nem volt területi elv a sorsolásnál. Előbb az NB I-es, majd az NB II-es klubok meccseit sorsolták ki, így először a Szeged 2011-Grosics Akadémia neve bukkant elő a Csongrád megyei klubok közül, amely az NB III-as Monor vendége lesz az első fordulóban. A két harmadosztályú klub közül a SZEOL SC-nek kell utaznia: a szegediek a Hajdú-Bihar megyei I. osztályú Hajdúböszörményhez látogatnak, míg a HFC a szintén az NB III Közép csoportjába besorolást nyert Gyulai Termál FC-vel játszik hazai pályán. A megyei I. osztályú Ásotthalom TE a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei másodosztály keleti csoportjának bajnokát, a Szerencs SE-t kapta ellenfélként, a párosítás értelmében az Ásotthalom lesz a pályaválasztó. A mérkőzéseket augusztus 12-én rendezik, döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek a továbbjutóról.

Élvonalbeli klubokat hoznának el az NB III-as együttesek

A SZEOL SC-re tavalyhoz hasonlóan ismét idegenbeli túra vár az országos főtábla első fordulójában: az előző idényben

Semjénházán továbbjutottak

Beretka Péterék

, ezúttal pedig a tavaly még az NB III Keleti csoportjában szereplő, ám végül az új idényben csak a megyei I. osztályban szereplő Hajdúböszörményi TE vendégei lesznek az első fordulóban.

szeol_sc_pecs19_gs

„Jelen pillanatban a keret kialakítása a legfőbb cél, két edzőmeccsünk van még az első bajnokiig, de még addig sem arra, hanem a keretünk kialakítására koncentrálunk. Ezt követően jön az első bajnoki, örülök a kupameccsnek, mert a felkészülés részének tekintem, a második és a harmadik bajnoki forduló között. Megmondom őszintén, teljesen mindegy volt nekem, hogy kit kapunk, Hajdúböszörmény sincs közel, de tavaly Semjénháza még messzebb volt. Hogy milyen erősségű a csapat? Azt sem tudnám megmondani, ha valaki engem megkérdezne, hogy mi milyen erősségűek vagyunk, először ezt szeretném tisztán látni, ez reményeim szerint a bajnokira ki fog alakulni, akkor könnyebb lesz a párharc esélyeit is megtippelni. Mindennel együtt a kupában most is szeretnénk NB I-es csapatig eljutni, ahhoz meg ki kellene verni a Hajdúböszörményt. Mindenképpen tovább szeretnénk jutni, és első osztályú csapat ellenében szeretnénk kiesni, ez a fő célunk” – mondta el portálunknak a sorsolás után Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője. A SZEOL SC szerdán felkészülési mérkőzésen fogadja a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia csapatát a Felső Tisza-parti stadionban, 17 órától.

Ligarivális érkezik Vásárhelyre

hfc_tape28_gs_bodi_attila

Elérte célját a Hódmezővásárhelyi FC az előző szezonban: a gárda magabiztosan nyerte meg a Csongrád megyei I. osztályt és a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupát is, így a hamarosan rajtoló szezonban az NB III-ban szerepelhetnek Kökény Tamásék. A sorsolás értelmében hazai pályán fogadhatják majd a szintén Közép-csoportban szereplő Gyulai Termál FC-t a vásárhelyiek – akikkel tehát nem csak a kupában, hanem majd a bajnokságban is összecsapnak, de azt, hogy a pontokért mikor szállnak harcba a felek, még egyelőre nem tudni. „Tovább akarunk jutni, bár nem ismerjük annyira közelről a Gyulát, ők az NB III-ban szerepeltek, mi a megyében. Egyértelmű ettől függetlenül, hogy úgy megyünk neki a párharcnak, hogy tovább szeretnénk jutni. Ami a célunk lehet, hogy jussunk el olyan távlatokba, annyi fordulót, ahol esetleg kaphatunk egy jó nevű, első osztályú csapatot, amivel csinálhatunk egy jó propagandáját a labdarúgásnak itt Hódmezővásárhelyen azzal, hogy játszunk velük egy jó mérkőzést” – fejtette ki Bódi Attila, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője a párosítás kapcsán. A Hódmezővásárhelyi FC szerdán 18 órától a Csongrád elleni hazai mérkőzéssel készül tovább a harmadosztályra.

Története első kupameccsére készül az Ásotthalom

A SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupában a döntőig menetelt az Ásotthalom, a serleget azonban a Hódmezővásárhelyi FC hódította el, azonban a döntős szereplés is országos főtáblát ért

Baji Renátóéknak

, akikre az első körben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei másodosztály keleti csoportjának bajnoka, a Szerencs vár majd hazai környezetben.

morahalom_asotthalom47_gs_koszo_laszlo

"Az mindenképpen előnye ennek a sorsolásnak, hogy nem mi utazunk. Egyelőre nem tudom, pontosan milyen erőt képviselhet a Szerencs, de Borsodban sok jó csapat van, és abban biztos vagyok, hogy egy harcos ellenféllel fogunk találkozni. Ugyanakkor - mint mindig - a győzelem szándékával lépünk majd a pályára, különösen hazai közönség előtt" - fogalmazott portálunknak

Kószó László

, az Ásotthalom trénere. Hozzátette, továbbjutás esetén szívesen venné, ha együttesét az Újpesttel hozná össze a sorsolás véletlene, hiszen ő maga régóta szimpatizál a fővárosi lila-fehérekkel. Az

átalakult Ásotthalom TE

szerdán 18.30-tól a Kiskunmajsa otthonában lép pályára edzőmérkőzésen.

Szuda Sándor, Vajgely Pál

Kisorsolták a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulóbeli párosítását, cikkünkben reagálnak a Csongrád megyei csapatok trénerei.http://szegedma.hu/?p=554807

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.