Bulvár

Súlyos baleset Szeged közelében: bolgár rendszámú autóbusz hajtott árokba az M5-ösön (FRISSÍTVE)

Súlyos baleset Szeged közelében: bolgár rendszámú autóbusz hajtott árokba az M5-ösön (FRISSÍTVE)

2015. július 14., kedd
Súlyos baleset Szeged közelében: bolgár rendszámú autóbusz hajtott árokba az M5-ösön (FRISSÍTVE)
bolgar_busz_baleset_mti

Salzburgból tartott Bulgáriába az egyik nemzetközi társaság autóbusza, amely keddre virradóra az M5-ös autópályán a 133-as kilométer közelében a Szeged felé vezető oldalon árokba hajtott és felborult – mondták az MTI tudósítójának a jármű utasai a helyszínen.

Az utasok szerint egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője,

Szenti Szabolcs

elmondta, a helyszínről a mentők huszonegy embert szállítottak kórházba, hét embert súlyos, egyiküket életveszélyes sérülésekkel. Az MTI információi szerint a sérültek Szegedre, Kecskemétre és Szentesre kerültek. A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezik értük. Ezzel a busszal folytathatják útjukat azok is, akik állapota nem teszi szükségessé a hosszabb kórházi ellátást. A busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltó egység és összesen tizenegy mentőautó érkezett.

Rendőrségi eljárás indult az ügyben

A rendőrség tömegszerencsétlenség, közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indított eljárást az M5-ös autópályán keddre virradóra felborult bolgár autóbusz balesete ügyében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Várkonyi Gergely

elmondta, a bolgár rendszámú autóbusz Budapest felől Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A sofőr a csengelei pihenőhely közelébe érve, a 133-as kilométerszelvénynél - még tisztázatlan okok miatt - elveszítette uralmát a jármű felett. Az autóbusz letért az autópályáról, az árokba hajtott és az oldalára borult. A mentők 21 embert vittek kórházba, közülük egy - a busz sofőrje - életveszélyesen, hét súlyosan sérült meg. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltóegység és tizenegy mentőautó érkezett. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője,

Molnár Krisztina

arról tájékoztatott, hogy a kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre vitték, ők enni és inni kaptak, és ott várhatták meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezett értük kedd délelőtt kilenc óra után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.