Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Kövér: az invázió a mainál sokkal nagyobb is lehet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Ez az invázió a mainál akár sokkal nagyobb is lehet, ezért most kell lépni, addig, amíg egyáltalán lehetőség van a hullám feltartóztatására – fogalmazott az illegális bevándorlásról szólva Kövér László házelnök a PestiSrácok.hu portálnak adott, kedden megjelent interjúban.

A fideszes politikus szerint e migráció fedésében olyan terroristák jöhetnek be – szinte szabadon – Európába, akik “a következő évtizedeket a rettegés korszakává tehetik”. Hozzátette, Európa történetében a hetvenes években már volt egy időszak, amikor “szélsőbaloldali terrorbrigádok próbálták a félelem légkörének kialakításával szétverni Nyugat- és Dél-Európát”.

Hangsúlyozta: Magyarországon a magyar emberek szabadsága és biztonságérzete a fontos, és “csak azután jöhetnek mások – na nem jogai, hanem – kérései”.

Kövér László azt is mondta, hogy a baloldal és támogatói egyszer és mindenkorra lelepleződtek, “kiderült róluk, hogy csak addig humanisták, amíg nem magyar emberrel, közösséggel találkoznak”: “ők mindenkit szeretnek a világon, kivéve a saját fajtájukat”. A parlament elnöke azonban úgy látja, hogy a baloldal most a saját bázisa szociális reflexeivel megy szembe, amikor az ő védelmük helyett – “a jobboldal iránti dühtől, illetve internacionalista szövetségesei iránti megfelelési vágytól eltelve” – a migránsok pártjára áll.

A Fidesz belső ügyeivel kapcsolatban a politikus, a párt országos választmányának elnöke úgy nyilatkozott: a 15 helyi Fidesz-szervezet feloszlatása a tavalyi három kampány és választási győzelem végeztével egy régóta érlelődő és – a mintegy 1100 helyi szervezetet tekintve – nem különösebben drámai fejlemény. “Van, aki ennyi idő után elfárad, más nem tud túllépni a személyes problémáin. Ezt egy pártnak kezelnie kell, a konfliktusokat fel kell oldani, amit még az őszi tisztújító kongresszus előtt meg akartunk tenni” – mondta.

A kormánypárt ellenfeleiről szólva Kövér László arról beszélt, hogy a Jobbik szerinte elérte a határait, “a magyar emberek józansága és realitásérzéke elegendő korlátot szab a további terjeszkedésüknek”. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy senkit nem szabad leírni, “az MSZP-t vagy Gyurcsány Ferencet sem”. “Pláne azokat a ma még nem is ismert embereket, akiket esetleg éppen egy másik országban próbálnak felkészíteni, hogy majd sokat látott, nyelveket beszélő príma jelöltekként egy pipettával idecsöppentsenek a magyar politika bibéjére” – fogalmazott.

“Mi sem gondoljuk, hogy a Fideszen túl nincs élet (…). De ebben a pillanatban nem további négy, hanem többször négy évre van szükségünk, hogy a polgári berendezkedés megszilárduljon Magyarországon” – mondta a házelnök, aki szerint a Fidesznek mindaddig a ringben kell maradnia, amíg egy nyugalmasabb időszakban olyan politikai erők bontakoznak majd ki, amelyek a nemzet iránti felelősséget mint közös kiindulópontot nem tagadják.

Az interjúban szóba került a határon túli, azon belül a romániai magyar politika kérdése is. Ezzel kapcsolatban Kövér László azon a véleményen van, hogy Romániában “beindult egy kívülről manipulált folyamat, amelynek célja, hogy egy külföldre elkötelezett új elit váltsa fel a régit, amelyet éppen a korrupció elleni – amúgy méltán népszerű – harc jegyében próbálnak diszkreditálni”. Ennek szerinte nagyon durva következménye van a magyar közösségre nézve is. Példaként azt említette, hogy a korrupcióellenes tisztogatás ürügyén “több polgármesterünket is elvezettek anélkül, hogy komolyabban vehető vádakat felsorakoztattak volna velük szemben”.

Ilyen időkben talán érdemes lenne félretenni a magyar közösségen belüli vitákat arról, “ki a legerősebb vagy a legjobb pedigrével rendelkező kutya a kennelben” – fogalmazott, úgy összegezve, hogy Erdélyben túlzás nélkül ismét önvédelemre kell berendezkedni, amihez a legszorosabb – de megegyezésen alapuló – nemzeti egység kell.

Tovább olvasom

Balhé

Juhász Tünde kormánymegbízott reagált a vásárhelyi polgármester megnyilatkozására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Közlemény.

Tovább olvasom

Közélet

A haza védelme nemzeti ügy – hangoztatta Simicskó István

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

A haza védelme nemzeti ügy, “mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk” – hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Egészség

Jelenleg 24 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Csongrád-Csanádban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

És hatan hunytak el koronavírus miatt.

Tovább olvasom

Aktuál