Katarina Witt meghatódott a Dóm téri színpadtól + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

alarcosbal_sajttaj01_gsTegnap megérkezett Szegedre Katarina Witt olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó. Az álarcosbál legendás Jégkirálynője nagyon boldog, hogy szerepet kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában.

Katarina Witt nagyon örül, hogy Szegeden lehet, a tegnap esti főpróbán pedig egyenesen meghatódott Az álarcosbál színpadától és a ruháktól is – mondta a a Szegedi Szabadtéri Játékok bemutatót megelőző, csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó bátor ötletnek találja a nyár közepén színpadra tervezett “jégpálya” gondolatát és azt is, hogy Béres Attila rendező modern köntösbe ültette át Verdi klasszikus operáját.

Mint arra a rendező is felhívta a figyelmet, az eredeti librettóhoz nyúltak vissza. Elképzelése szerint a számtalanszor játszott feldolgozás ugyanis nem áll annyira közel a szegediekhez, nem tudnak vele olyan mértékben azonosulni, mint a svéd uralkodó politikai játszmáktól túlfűtött drámájával. Béres Attila megdöbbent, amikor arról értesült a szabadtéritől, hogy az idei évadban operát szeretnének színpadra állítani, bevallása szerint ez ugyanis a kevésbé népszerű műfajok közé tartozik a közönség körében.

alarcosbal_sajttaj05_gs

Harangozó Gyula, a szegedi szabadtéri művészeti vezetője úgy fogalmazott, Herczeg Tamás igazgatóval fontosnak tartották, hogy az opera műfaját visszahozzák az előadások közé. Olyan fesztivál-előadást képzeltek el, ami képes egyszerre tükrözni a Verdi-darab belső értékeit és a monumentális teret. A díszletekért és jelmezekért Tihanyi Ildi és Náray Tamás feleltek, előbbi tervező olyan közeget szeretett volna teremteni, amivel közelebb hozhatja a közönséghez a műfajt. A parlament, a bálterem, a panelház – mind olyan elemek, melyek ütnek a színdramaturgia tudatos használatával. Náray Tamás jelmeztervező több különleges igényű világsztárral dolgozott már, Katarina Wittről pedig azt mondta, nyitott és odaadó személyisége miatt gördülékenyen tudtak együtt dolgozni a ruhapróbák alatt. A műkorcsolyázó ruháját egyébként 3000 kristály díszíti, ami 3,5 kilogrammot nyom.

alarcosbal_sajttaj06_gs

A ruha súlya a mozgást is megnehezíti, a mai főpróbán ezért Sólya Ádám mozgástervező-táncművésszel finomhangolják a 6 fiú és 6 lány közreműködésével begyakorolt bálterem koreográfiát. Katarina Witt megérkezéséig videóról követhette a próbafolyamatokat.

Az álarcosbál július 3-án debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán.

no images were found

Az álarcosbál legendás Jégkirálynője nagyon boldog, hogy szerepet kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában.http://szegedma.hu/?p=551103

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 2.

Előző sztori

Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Következő sztori

HÖOK-elnök: a gólyatábor-szervezés kérdéseivel folyamatosan kell foglalkozni