Kultúra

Katarina Witt meghatódott a Dóm téri színpadtól + FOTÓK

Katarina Witt meghatódott a Dóm téri színpadtól + FOTÓK

2015. július 2., csütörtök
Katarina Witt meghatódott a Dóm téri színpadtól + FOTÓK
alarcosbal_sajttaj01_gs

Tegnap megérkezett Szegedre Katarina Witt olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó. Az álarcosbál legendás Jégkirálynője nagyon boldog, hogy szerepet kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában.

Katarina Witt

nagyon örül, hogy Szegeden lehet, a tegnap esti főpróbán pedig egyenesen meghatódott Az álarcosbál színpadától és a ruháktól is - mondta a a Szegedi Szabadtéri Játékok bemutatót megelőző, csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó bátor ötletnek találja a nyár közepén színpadra tervezett "jégpálya" gondolatát és azt is, hogy

Béres Attila

rendező modern köntösbe ültette át Verdi klasszikus operáját. Mint arra a rendező is felhívta a figyelmet, az eredeti librettóhoz nyúltak vissza. Elképzelése szerint a számtalanszor játszott feldolgozás ugyanis nem áll annyira közel a szegediekhez, nem tudnak vele olyan mértékben azonosulni, mint a svéd uralkodó politikai játszmáktól túlfűtött drámájával. Béres Attila megdöbbent, amikor arról értesült a szabadtéritől, hogy az idei évadban operát szeretnének színpadra állítani, bevallása szerint ez ugyanis a kevésbé népszerű műfajok közé tartozik a közönség körében.

alarcosbal_sajttaj05_gs

Harangozó Gyula

, a szegedi szabadtéri művészeti vezetője úgy fogalmazott,

Herczeg Tamás

igazgatóval fontosnak tartották, hogy az opera műfaját visszahozzák az előadások közé. Olyan fesztivál-előadást képzeltek el, ami képes egyszerre tükrözni a Verdi-darab belső értékeit és a monumentális teret. A

díszletekért és jelmezekért Tihanyi Ildi

és

Náray Tamás

feleltek, előbbi tervező olyan közeget szeretett volna teremteni, amivel közelebb hozhatja a közönséghez a műfajt. A parlament, a bálterem, a panelház - mind olyan elemek, melyek ütnek a színdramaturgia tudatos használatával. Náray Tamás jelmeztervező több különleges igényű világsztárral dolgozott már, Katarina Wittről pedig azt mondta, nyitott és odaadó személyisége miatt gördülékenyen tudtak együtt dolgozni a ruhapróbák alatt. A műkorcsolyázó ruháját egyébként 3000 kristály díszíti, ami 3,5 kilogrammot nyom.

alarcosbal_sajttaj06_gs

A ruha súlya a mozgást is megnehezíti, a mai főpróbán ezért

Sólya Ádám

mozgástervező-táncművésszel finomhangolják a 6 fiú és 6 lány közreműködésével begyakorolt bálterem koreográfiát. Katarina Witt megérkezéséig videóról követhette a próbafolyamatokat. Az álarcosbál július 3-án debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán.

Az álarcosbál legendás Jégkirálynője nagyon boldog, hogy szerepet kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában.http://szegedma.hu/?p=551103

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.