Ismét táncra perdült Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

martin_gyorgy_neptancfesztival021_mm

Szegeden csaknem fél évszázada, 1966 óta rendeznek nyaranta néptáncfesztiválokat. Ezúttal is több száz táncos mutatkozik majd be és ad számot tehetségéről és tudásáról a IX. Martin György Országos Néptáncfesztiválon.

A hagyományokhoz híven látványos menettánccal vette kezdetét a több száz táncost felvonultató IX. Martin György Országos Néptáncfesztivál, a Széchenyi térről a Dugonics téren felállított színpadig csodálhatták meg a belvárosban sétálók a színes zenés forgatagot.

A napfény városában 1966 óta rendeznek néptáncfesztiválokat, a páros években nemzetközi találkozókat tartanak, míg a páratlan esztendőkben országos összejöveteleket szerveznek. Idén összesen hat csoport fellépését tekinthetik meg a népzene- és néptánc kedvelők július 10-étől Szegeden, a négy magyarországi együttesen kívül határon túli csoportok is bemutatkoznak, a horgosi Gubanc Táncegyüttes és a zilahi Terbete Táncegyüttes érkezik a napfény városába. A fesztiválon fellép továbbá a szegedi Délikert Táncegyüttes, a nyíregyházi Igrice, a Szeged Táncegyüttes, valamint a budapesti Vadrózsák Néptáncegyüttes. A talpalávalóról a szabadkai Juhász Zenekar gondoskodik, akiket nem kell bemutatni a folklórkedvelő szegedi közönségnek.

A Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány és a Martin György Néptáncszövetség fesztiváljának programjai ingyenesen látogathatóak, a néptáncestekre azonban jegyet kell igényelni az IH Rendezvényközpontban vagy a helyszínen, a kisszínházban.

no images were found

Elkezdődött a IX. Martin György Országos Néptáncfesztivál – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=552816

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 10.

Előző sztori

Hétvégi programajánló: Hendrix tribute, állatfesztivál

Következő sztori

ORFK: rendőrként nem nyilváníthatnak véleményt az interneten a rendőrök