Bulvár

Illegális bevándorlás – Veszélyes helyeken is megpróbálnak magyar területre jutni a határsértők

Illegális bevándorlás – Veszélyes helyeken is megpróbálnak magyar területre jutni a határsértők

2015. július 21., kedd
Illegális bevándorlás – Veszélyes helyeken is megpróbálnak magyar területre jutni a határsértők
migrans_bevabdorlo_menekult_szemet_mti

Veszélyes helyeken is megpróbálnak magyar területre jutni a határsértők, Szeged közelében a Tisza árterében egyre többen a határ mellett vezető csatornán átkelve próbálkoznak – tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója.

A Lúdvári párhuzamos csatorna a Tisza árterén keresztül vezet a töltéstől a folyóig, néhány méterre a magyar-szerb határtól. Ezen a területen június elejétől egyre több határsértő igyekszik eljutni Szegedre a vajdasági Martonos irányából. Míg korábban az emberek leginkább a töltés tövében gyalogoltak, a csatorna partján látható nyomok alapján ma már gyakran beljebb, az ártéri erdő sűrűjében, egy-egy fát ledöntve kelnek át a meredek falú vízfolyás fölött. A jelek szerint ezt a néhány métert nem mindenkinek sikerül száraz lábbal megtennie, kedden a csatornában több helyen is cipők, papucsok úsztak, a parton pedig mindenfelé sáros ruhákat dobáltak el. Vasárnap délután itt két határsértő - ahogy a belgrádi Blic és a Délmagyarország megírta - a rendőröket látva beugrott a csatornába. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egyikük a túlsó oldalon partot ért, a másik férfi azonban az élő Tiszában a szerb mélység irányába sodródott. A magyar rendőrök azonnal riadóztatták a szegedi vízimentőket, valamint az esetről tájékoztatták a szerb hatóságokat, amelyek jelezték, hogy haladéktalanul több embert a helyszínre vezényelnek. A magyar rendőrség egyelőre nem kapott tájékoztatást arról, hogy megtalálták-e a férfit.

Seller András

, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője kedden a helyszínen elmondta, a szerb rendőrség vasárnap este nem engedélyezte, hogy a magyar mentőhajó átlépje a határt. A férfi életét azonban már ekkor sem tudták volna megmenteni, legfeljebb a holttestet találhatták volna meg. A szakember szerint a Tisza négy kilométeres határszakaszán egy mentőhajónak is szolgálatot kellene teljesítenie, mert megnőhet azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik a folyón keresztül próbálnak Magyarországra jutni.

Életüket is kockáztatva próbálnak meg átjutni a magyar határon az illegális bevándorlók.http://szegedma.hu/?p=554795

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.