Közélet

Illegális bevándorlás - Jobbik: meg kell előzni a járványveszélyt!

Illegális bevándorlás - Jobbik: meg kell előzni a járványveszélyt!

2015. július 3., péntek
Illegális bevándorlás - Jobbik: meg kell előzni a járványveszélyt!
influenza03_gs

"A humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében szükség van a déli határszakaszt illegálisan átlépő bevándorlók egészségügyi ellenőrzésére is" - írja a Jobbik Csongrád megyei frakciója portálunkhoz eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

A Jobbik megyei frakciója szerint meg kell előzni egy esetlegesen kialakulható járványveszélyt!

Az illegális bevándorlók áradata óriási terhet ró Magyarországra, ezen belül Csongrád megyére. Az óriási tömegben érkező közel-keleti és afrikai bevándorlók súlyos egészségügyi kockázatot és járványveszélyt jelenthetnek Európára. Egyes szakértők szerint akár az ebola, a kolera vagy a hastífusz is megjelenhet kontinensünkön. A humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében szükség van a déli határszakaszt illegálisan átlépő bevándorlók egészségügyi ellenőrzésére is. Mivel a következő hetekben nagy hőség várható térségünkben és az árterekben bujkáló migránsok fokozott egészségügyi kockázatnak vannak kitéve, ezért azonnali cselekvésre van szükség. A Csongrád Megyei Közgyűlés résztulajdonosa a DKMT Nonprofit KFT-nek, amelynek sikeresen lezárt projektjei közé tartozik a DKMT RESCUE TEAM megalakítása, ezért ennek a feladatnak az ellátására javasoljuk a mentőcsoport bevetését, a Megyei Katasztrófavédelemmel együttműködve. Az egység a rendelkezésre álló információink szerint megfelelően fel van szerelve olyan eszközökkel, amelyek segítségével az illegális határátlépők egészségi állapota is vizsgálható, az esetleges vírust hordozók kiszűrhetőek, ill alkalmasak elsősegélynyújtásra, tiszta ivóvíz biztosítására. A Jobbik frakciója ezért felkéri

Kakas Bélát

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökét, hogy egyeztessen a Katasztrófavédelemmel és tegyen lépéseket a DKMT RESCUE TEAM bevetésének előkészítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.