Közélet

Illegális bevándorlás - Harrach: emberségből és életrevalóságból vizsgázunk

Illegális bevándorlás - Harrach: emberségből és életrevalóságból vizsgázunk

2015. július 27., hétfő
Illegális bevándorlás - Harrach: emberségből és életrevalóságból vizsgázunk

A népvándorlás századunk talán legnagyobb kihívása, amelyben emberségből és életrevalóságból vizsgázunk, és tisztességtelenek vagyunk, ha nem védjük meg az üldözötteket, és tehetetlenek, ha hagyjuk, hogy elsöpörjön minket a népvándorlás áradata - fogalmazott Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a hétfői Magyar Hírlapban megjelent írásában.

A kereszténydemokrata politikus a migrációval kapcsolatban kifejtette: nemcsak az üldözött és a megélhetési bevándorló között kell különbséget tenni, hanem az egyéni betelepülő és a tömeges bevándorlók között is. Mint írja, sok példát látni arra, hogy a Magyarországon tanuló külföldi diák végül itt talál munkát, és kettős identitását megélve integrálódik. "A kérdés világos: hogyan tudunk segítséget nyújtani az üldözötteknek, és hogyan tudjuk megvédeni családjainkat és értékeinket. A kettős kérdésben rejlik a kettős cél és a kettős felelősség" - fogalmazott a frakcióvezető.

Harrach Péter

szerint mindenki számára elfogadható végső megoldás "az előidéző országok belső viszonyainak rendezése", ami a globális felelősség korában nem megy a külső erők részvétele nélkül. Hangsúlyozta: Magyarországnak fontos a nemzetközi együttműködés megvalósulása a probléma hatékony kezelése érdekében. Mint írta, a népvándorlás megállításának és az üldözöttek megsegítésének másik eszköze a származási ország kultúrkörében lévő közeli befogadó országok támogatása a feladat megoldásában. "Nemcsak nekünk, de a menekülteknek is ez a legjobb megoldás. Azoknak persze nem, akik csupán azért kelnek útra, hogy a nyugati szociális rendszer előnyeit élvezzék. Őket minél korábban le kell választani a ténylegesen segítségre szorulókról" - tette hozzá. Harrach Péter jelezte: a megkülönböztetés és ezzel az önvédelem érdekében a magyar kormány megtette az első lépéseket, megnevezte a biztonságos származási országokat, ahonnan nem jöhetnek valódi menekültek, hiszen otthon nincsenek veszélyben, és elkészítette a biztonságos harmadik országok listáját, ahol a menedékkérőnek lehetősége van a nemzetközi védelem megszerzésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.