/

IKV: „rezsi-bokszba” kezdett a szegedi Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kardos_kalman02_gs

Az IKV távhőszámláin a fizetendő összeg helyes – szögezte le Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki úgy értékelte: „rezsi-bokszot” kezdett a Jobbik, holott ők a jogszabályoknak megfelelően járnak el.

„Pontosan megegyezik az IKV-s távhőszámlákon szereplő azzal, amit korábban a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-fizetett a lakosság. Annak ellenére voltak félreértések, hogy tájékoztattuk a fogyasztókat, hogy azért nem egyezik az összeg, mert másfél hónapról szól a számla” – jelentette ki Kardos Kálmán. A Szegeden április közepe óta távhőszolgáltatást is végző IKV Zrt. vezérigazgatója hozzátette, ha nem pontosan másfél havi összeg szerepelt a számlán, akkor az ügyfél a cég ügyfélszolgálatán jogosan reklamálhat.

„A szegedi Jobbik próbálta a lakosságot arra ösztönözni, hogy ne fizessen, ez a ‘rezsi-boksz’. Olyan panaszosleveleket kaptunk például, hogy nem megfelelő a számla színe. Jogszabály írja elő, hogy miként kell kinézniük a számláknak, és mi annak megfelelően jelentettük azt meg” – szögezte le Kardos hozzáfűzve, hogy 8 vidéki nagyváros távhőszámláival betűről-betűre megegyezik az általuk kibocsátott számla.

A mintegy 28 ezer ügyfél számlájának elkészítésére nem tudott felkészülni az IKV 1 hét alatt, ez okozta, hogy egymás után több számlát is kaptak a lakosok, amelyeket június 30-áig kellett kiegyenlíteniük. „Érthető, hogy egyfajta nehézséget jelent a lakosságnak, hogy egy napon kellene nekik két és fél hónap számláit rendezni. De egyszerűen nem volt más lehetőségünk, hiszen egyrészt az energetikai hivatal határozata előírta az IKV-nak, hogy mit mikorra teljesítsen” – részletezte. Hangsúlyozta, innentől kezdve ugyanúgy fogják kapni a számláikat a fogyasztók, mint a Szehős időben, vagyis a hónap első felében. A szegedieknek 800 millió forintot számláztak ki az említett időszakban, ebből 590 be is folyt az IKV számlájára, mely megegyezik a Szehős időszakra jellemző fizetési aránnyal.

Kardos elismerte, hogy a fogyasztóvédelemmel van egy értelmezési vitájuk, de a cégvezető úgy értékelte, hogy ez hamarosan el fog dőlni. Elmondta, a vonatkozó jogszabály értelmezéséről van szó, és a többször módosított törvényben foglaltakról szól ez a vita.

A szegedi Jobbik a lakosságot arra ösztönzi, hogy ne fizessen az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.http://szegedma.hu/?p=551149

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 2.

Előző sztori

Elmarad a Kingdom of Hegyalja fesztivál

Következő sztori

Megtévesztő cikk a Népszabadságban