Közélet

IKV: „rezsi-bokszba” kezdett a szegedi Jobbik

IKV: „rezsi-bokszba” kezdett a szegedi Jobbik

2015. július 2., csütörtök
IKV: „rezsi-bokszba” kezdett a szegedi Jobbik
kardos_kalman02_gs

Az IKV távhőszámláin a fizetendő összeg helyes – szögezte le Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki úgy értékelte: „rezsi-bokszot” kezdett a Jobbik, holott ők a jogszabályoknak megfelelően járnak el.

„Pontosan megegyezik az IKV-s távhőszámlákon szereplő azzal, amit korábban a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-fizetett a lakosság. Annak ellenére voltak félreértések, hogy tájékoztattuk a fogyasztókat, hogy azért nem egyezik az összeg, mert másfél hónapról szól a számla” – jelentette ki

Kardos Kálmán

. A Szegeden április közepe óta távhőszolgáltatást is végző IKV Zrt. vezérigazgatója hozzátette, ha nem pontosan másfél havi összeg szerepelt a számlán, akkor az ügyfél a cég ügyfélszolgálatán jogosan reklamálhat. „A szegedi Jobbik próbálta a lakosságot arra ösztönözni, hogy ne fizessen, ez a 'rezsi-boksz'. Olyan panaszosleveleket kaptunk például, hogy nem megfelelő a számla színe. Jogszabály írja elő, hogy miként kell kinézniük a számláknak, és mi annak megfelelően jelentettük azt meg” – szögezte le Kardos hozzáfűzve, hogy 8 vidéki nagyváros távhőszámláival betűről-betűre megegyezik az általuk kibocsátott számla. A mintegy 28 ezer ügyfél számlájának elkészítésére nem tudott felkészülni az IKV 1 hét alatt, ez okozta, hogy egymás után több számlát is kaptak a lakosok, amelyeket június 30-áig kellett kiegyenlíteniük. „Érthető, hogy egyfajta nehézséget jelent a lakosságnak, hogy egy napon kellene nekik két és fél hónap számláit rendezni. De egyszerűen nem volt más lehetőségünk, hiszen egyrészt az energetikai hivatal határozata előírta az IKV-nak, hogy mit mikorra teljesítsen” – részletezte. Hangsúlyozta, innentől kezdve ugyanúgy fogják kapni a számláikat a fogyasztók, mint a Szehős időben, vagyis a hónap első felében. A szegedieknek 800 millió forintot számláztak ki az említett időszakban, ebből 590 be is folyt az IKV számlájára, mely megegyezik a Szehős időszakra jellemző fizetési aránnyal. Kardos elismerte, hogy a fogyasztóvédelemmel van egy értelmezési vitájuk, de a cégvezető úgy értékelte, hogy ez hamarosan el fog dőlni. Elmondta, a vonatkozó jogszabály értelmezéséről van szó, és a többször módosított törvényben foglaltakról szól ez a vita.

A szegedi Jobbik a lakosságot arra ösztönzi, hogy ne fizessen az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.http://szegedma.hu/?p=551149 Posted by Szegedma Hírportál on2015. július 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.