Bulvár

Hackerek megtámadták a lett kormány honlapját

Hackerek megtámadták a lett kormány honlapját

2015. július 15., szerda
Hackerek megtámadták a lett kormány honlapját

Hackerek támadást intéztek a lett kormány hivatalos honlapja ellen, mégpedig vélhetően oroszországi területen lévő számítógépekről.

Ezt a lett információs technológiai incidensek megelőzésével foglalkozó szervezet (cert.lv) jelentette be szerdai közleményében. A beszámoló szerint az internetes kormányoldal elleni heves támadás kedden, helyi idő szerint délben vette kezdetét, amikor a kabinet tagjai éppen ülésre gyűltek össze. A hackerek akciója mintegy tizennégy órán keresztül tartott. Az illetéktelen behatolók célja állítólag az volt, hogy megtalálják a kormány információs rendszerének sebezhető pontjait. A jelek szerint a támadást Oroszország területén lévő számítógépekkel hajtották végre - olvasható a közleményben. A cert.lv jelentése szerint a hackerek támadását rendszervédelmi megoldásokkal sikerült elhárítani.

Őrizetbe vettek Bulgáriában egy feltételezett iszlamista hackert

A szíriai férfi feltehetően az egy év alatt világszerte 3500 internetes oldalt megtámadó iszlamista hackercsoport tagja – közölte szerdán a bolgár belügyminisztérium. A csoport többek között a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségében januárban elkövetett mészárlást üdvözölte a megtámadott honlapokon. A Bulgáriában állandó lakhellyel rendelkező férfit azzal gyanúsítják, hogy a MECA (Közép-kelet Számítógépes Hadsereg) nevű nemzetközi hackercsoport tagja, amely a nyomozók szerint egy év alatt 3500 internetes oldalt – közöttük kormányoldalakat – támadott meg világszerte. A feltört honlapok főoldalára egyebek mellett a Charlie Hebdo elleni merényletet üdvözlő arab és angol nyelvű feliratot helyeztek el. Az őrizetbe vett szíriai a csoport más tagjaival védett csatornákon kommunikált. A BNR bolgár rádió szerint a férfi 21 éves egyetemista, akinek családja már két évtizede él Bulgáriában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.