Futsal: Makra Zsolttal juthat fel az élvonalba az SZTE EHÖK SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20150722_szeol_kecskemet_012

Makra Zsolt irányítja a jövőben játékos-edzőként az SZTE EHÖK SE másodosztályú futsalcsapatát. A tréner segítője Dürgő Péter lesz.

“Azt várjuk az új stábtól, hogy a fiatalok csapatba való beépítése folyamatosan haladjon, illetve a keret az előre eltervezett feladatokat, a futsal egyes elemeinek elsajátítását minél hatékonyabban vigye véghez. Emellett pedig kitűzött célunk, hogy felkerüljünk az NB I-be” – fogalmazott portálunknak Erhardt Szilárd szakmai igazgató. Hozzátette, a gárda a felkészülést augusztus 3-án, hétfőn kezdi meg Deszken, a bajnoki mérkőzéseket azonban a tervek szerint már az újszegedi sportcsarnokban játsszák majd Bullásék.

A 33 esztendős Makra Zsolt 2014 decemberében igazolt az SZTE EHÖK SE-hez, amelynek színeiben összesen két találkozón lépett pályára az elmúlt szezon során. Nagypályás karrierjét idén nyártól az NB III-as SZEOL SC-nél folytatja, miután elhagyta az Orosházát, amelyet tavasszal ugyancsak játékos-edzőként vezetett. Segítője, a 27 éves Dürgő Péter négy éven futsalozott az UTC-nél, ebből három szezont az NB I-ben húzott le az újszegediekkel. Tavaly nyáron szerződött a Rába ETO-hoz, majd egy fél évvel később a Szombathelyi Haladáshoz, a játékban azonban sérülés akadályozta.

utc_aramis30_gs

Dürgő Péter tapasztalata sokat érhet az SZTE EHÖK SE-nek

“Nagy kihívás ez a feladat, hiszen a csapat célja az NB I-be kerülés, ami természetesen nagyon komoly felkészülést és munkát igényel. Szilárd biztosította Dürgő Péter személyében a megfelelő segítséget számomra. Ő azért tavaly mégiscsak a Rába ETO-nál szerepelt, tehát a legújabb szakmai irányvonalakban otthon van. Sok a tehetséges fiatal a keretben, akiknek iránymutatást kell adni, tehát ez egyben egy nehéz és szép feladat. Erősítések terén is fiatalokban gondolkodunk, de a csapat magja egyben marad, inkább keretbővítésről beszélünk. Egy kis vérfrissítés mindig kell, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy elég sok meccset kell lejátszanunk a szezonban, márpedig sérülések, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok bármikor közbejöhetnek. A feljutásért folyó küzdelem nehezebbnek ígérkezik, mint tavaly, mert most már mindenki tisztában van vele, hogy milyen játékerőt képviselünk, így készülnek is ellenünk. Másrészt akad még ellenlábas, aki a feljutást célozza meg, mint például az FTC, vagy a Dunakeszi. Ugyanakkor bízom a srácokban, hogy meg tudjuk oldani a feladatot” – árulta el a frissen kinevezett Makra Zsolt.

Mint azt korábban írtuk, az élvonalba való feljutásról csupán egy hajszállal lemaradó együttes éléről közös megegyezéssel távozott Cserenkó Szabolcs vezetőedző, aki négy év után hagyta el az universitast.

Makra Zsolt vezeti az SZTE EHÖK SE futsalcsapatát az élvonal felé vezető úton – Dürgő Péter is beszáll! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=556519

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 30.

Előző sztori

Évente félmillióan veszítik el munkájukat a divatcikkek hamisítása miatt

Következő sztori

Közegészségügyi szemlét tartottak a szegedi vasútállomáson + FOTÓK