Közélet

Fidesz-L.É.T.: Botka alternatív valóságot épít

Fidesz-L.É.T.: Botka alternatív valóságot épít

2015. július 1., szerda
Fidesz-L.É.T.: Botka alternatív valóságot épít
bevandorlok07kf

"A szocialista városvezetés nem vállalja fel az illegális bevándorlás Szegedet sújtó negatív hatásainak kezelésében rá háruló felelősséget" - írja portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében a szegedi Fidesz–L.É.T.-frakció. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

A szegedi Fidesz–L.É.T.-frakció üdvözli, hogy immár

Botka László

szocialista polgármester is felfedezte: Szeged utcáin egyre nagyobb számban vannak jelen az illegális bevándorlók. Tovább ő sem tagadhatja a tagadhatatlant: a szegediek nap mint nap találkoznak a migránsok csoportjaival. Sajnos azonban úgy tűnik, Botka László továbbra sem elsősorban a szegediek érdekeit tartja szem előtt, hanem pártpolitikai szempontokat figyelembe véve nyilatkozik és cselekszik a migránsügyben, azt a képet festve, mintha a városban nem okozna súlyos gondokat és károkat az illegális bevándorlás, és az itt élők nem aggódnának a modern kori népvándorlással járó kockázatok miatt. Magyarország déli határán, Csongrád megyében és Szegeden továbbra is drámai a helyzet. A rendőrök és a határőrök nap nap után sok száz, akár ezernél is több illegális bevándorlót tartóztatnak fel, akikkel szemben idegenrendészeti eljárást kell kezdeményezni. Széttaposott kiskertek, összepiszkított közparkok, szétdobált hulladékok, ruhaneműk jelzik a migránsok útját Szeged számos városrészében. Az elmúlt egy hétben a röszkei, bicskei és a debreceni befogadótáborban történt atrocitások igazolják, komoly biztonsági kérdéseket is felvet a nagyszámú határsértő magyarországi jelenléte, elszállásolása. Ahogy erre már felhívtuk a figyelmet:

Szegednek nincs stratégiája a helyzet kezelésére, a nyilvánvalóan komoly közegészségügyi és közbiztonsági kockázatokkal való szembenézésre, az aggódó városlakók problémáinak orvoslására.

A szocialista városvezetés nem vállalja fel az illegális bevándorlás Szegedet sújtó negatív hatásainak kezelésében rá háruló felelősséget. Ehelyett homokba dugja a fejét, és alternatív valóságot próbál építeni, a szegediekre erőszakolni. Úgy érezzük, nem elég hatékony az önkormányzat együttműködése az illegális bevándorlás kérdésével foglalkozó kormányzati, államigazgatási szervekkel. Éppen ennek tükrében különösen

visszásnak tartjuk, hogy a városvezetés a szegedi százszázalékos önkormányzati tulajdonú cégek kapacitásával, a helyi adófizetők forintjaiból olyan személyek magánakcióját segíti, akik az utóbbi hetekben súlyosan antidemokratikus módon kormányzati plakátok csoportosan elkövetett megrongálásával hívták fel magukra a figyelmet, és akik a bűncselekményi értékhatárt meghaladó tettük miatt jelenleg is bűnügyi eljárás alatt állnak.

Köszönettel tartozunk ugyanakkor az illetékes hatóságoknak, a rendvédelmi és határőrizeti szerveknek, a polgárőr szervezeteknek, a közigazgatásban dolgozóknak és a szegedi civil közösségeknek azért, hogy időt és energiát nem kímélve, erejüket megfeszítve segítenek a városnak, a városlakóknak és a már itt tartózkodó humánellátásra szoruló határsértőknek.

"Botka László továbbra sem elsősorban a szegediek érdekeit tartja szem előtt, hanem pártpolitikai szempontokat...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.