Fidesz: Brüsszel ezúttal is a külföldi multik érdekeit védi

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Brüsszel ezúttal is a külföldi multik érdekeit védi – reagált a Fidesz-frakció arra, hogy az Európai Bizottság szerdán úgynevezett vizsgálatot indított az élelmiszerláncok által fizetendő felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás miatt annak kiderítésére, hogy a két intézkedés összhangban áll-e az unió állami támogatásra vonatkozó szabályaival.

A Fidesz szerint az extraprofittal rendelkező ágazatokat sújtó különadók az új magyar adórendszer fontos részét képezik, igazságosabbá és kölcsönössé teszik a közteherviselést, hozzájárulnak a költségvetési egyensúlyhoz és fontos társadalmi célokhoz.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjból az élelmiszer-biztonságot javító intézkedéseket tud végrehajtani az állam, a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulásból pedig az új budapesti kórház megépítését tudják támogatni – írták. Hozzátették: arra kérik a kormányt, a különadókat, ahogy eddig, úgy most is védje meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Terrorizmus vádjával két és fél év szabadságvesztésre ítélték egy 17 éves fiút Ausztriában

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtöki programajánló: kozmetikázott ételek, Semmiágán Duó

Legutóbbi hasonló cikkek