Erdős Norbert európai parlamenti képviselő is ellátogatott az ÁGOTA-táborba + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

erdos_norbert06_gsAz ÁGOTA-tábor hatodik napján Erdős Norbert is látogatást tett a Doboz-Szanazugban. Mint kiderült, az európai parlamenti képviselő több szállal is kötődik az állami gondoskodásban élő gyerekek országos rendezvényének helyt adó üdülőhöz.

Erdős Norbert európai parlamenti képviselő az egyetemi éveken követően a Békés Megyei Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány titkára, valamint az alapítvány által működtetett Doboz-Szanazugi Ifjúsági Üdülő vezetője volt, s egészen az országgyűlési képviselő székig hosszú éveken át Békés megyének szentelte életét – még akkor is, amikor a Miniszterelnöki Hivatal kistérségi megbízottjaként hivatása a fővárosban szólította. Kothencz Jánossal, az ÁGOTA Alapítvány alapítójával évek óta jó viszont ápol, többek között ezért is kapott meghívást az állami gondoskodásban élő fiatalok tíznapos táborának hétfői állomására. A képviselő egy egész délutánt töltött el a fiatalok társaságában, ahol a mindennapok témáiról és hogylétükről beszélgetett velük.

erdos_norbert01_gs

„Öröm tükröződik a gyerekek arcán, hiszen jó programokat szervezett számukra az alapítvány, tehát elmondható, hogy a doboz-szanazugi tábor sikeresnek bizonyul” – nézett végig a gyerekeken Erdős Norbert. Mint mondta, az ifjúsági üdülő egykori vezetőjeként nagyon örül, hogy a Körös-menti camping sok más táborral ellentétben az 1990-es évek után is fennmaradhatott, a rendszerváltással ugyanis számos üdülő és szabadtéri szabadidős tábor megfelelő irányítás híján szétesett. Az ÁGOTA-tábor több mint 200 fős gyermekének, szervezőinek és önkénteseinek sikerült önfeledt otthont teremteni tíz napra, ahol különféle sportnapokat, báli és kulturális esteket, ügyességi vetélkedőket, s nem utolsó sorban terápiás foglalkozásokat is tartanak a részvevőknek. A tábor életében ugyanis kiemelt fontosságot élvez az önismereti foglalkozások, amelyek keretében a gyerekek pedagógiai programokon keresztül választ kaphatnak olyan fontos, aktuálisan őket foglalkoztató kérdésekre, mint „a ki vagyok én” és a „mit tartogat számomra a jövő”. „Nagyon fontosnak tartom, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekek az ilyen táborok alkalmával megfelelő impulzusokat kapjanak. Ez a környezet megteremti számukra, hiszen a természet közelsége révén – akárcsak egy erdei iskolában – állatokkal találkozhatnak a környéken, sőt, a direkt nekik szervezett külön programokon (sportvetélkedők és rendőrségi bemutatók) ügyességükről is tanúbizonyságot tehetnek.”

erdos_norbert03_gs

Az európai parlamenti képviselő reményét fejezte ki azt illetően, hogy jövőre, az ÁGOTA-tábor 20. évfordulójának ismét a doboz-szanazugi üdülő adhat otthont. Kothencz János portálunk érdeklődésére korábban elárulta, a jubileumi ünnepségre még több és még színesebb programkavalkáddal készülnek, összesen 1000 résztvevőnek.

Látogatást tett az ÁGOTA-táborban és beszélgetett a gyerekekkel Erdős Norbert európai parlamenti képviselő.http://szegedma.hu/?p=556131

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Default thumbnail
Előző sztori

Tusványos: a román kormányfő sértőnek nevezte Orbán Viktor magatartását

Default thumbnail
Következő sztori

Elfogták a királyhalmi gyilkosság gyanúsítottját + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek