Közélet

Az Élhető Szegedért Egyesület tiltakozó mozgalmat indít a Virág terasza ellen

Az Élhető Szegedért Egyesület tiltakozó mozgalmat indít a Virág terasza ellen

2015. július 21., kedd
Az Élhető Szegedért Egyesület tiltakozó mozgalmat indít a Virág terasza ellen
peter_szilveszter02_gs

Péter Szilveszter szerint az építményről csak a városlakókat felejtették el megkérdezni.

Korábban megírtuk, megosztott a város közvéleménye a hamarosan megnyíló Virág Cukrászda terasza ügyében, amely szeptember 30-ig kapott engedélyt.

Bartha László

, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke inkább a

korábbi megoldást találta optimálisnak

, míg

Zákány Ildikó

, a tervező álláspontja szerint funkcionális szempontból a

legjobb megoldás született

, s csupán a fotósokon múlik, milyen képeket készítenek.

Dusha Béla

fotóművész pedig visszautasítva a szakmáját ért kritikát,

„hodálynak” nevezte

a sátrat. E cikkeket követően kereste meg lapunkat

Péter Szilveszter

, az Élhető Szegedért Egyesület elnöke, aki tiltakozó mozgalmat kíván indítani, de egyben véleményét sem rejti véka alá. „Elsősorban olyan építményt javasolnék - a Dusha Béla által - hodálynak nevezett terasz helyett, ami beleillik az építészeti környezetbe” - vélekedett az egyesület elnöke. „Híres tervezők vannak Szegeden, magam csak egy gyógyszerész vagyok, de az bizonyos, hogy nem illik a térszerkezethez, az eklektikus épületegyütteshez a mostani « lakodalmas sátor ». Javaslom, kérjenek fel két-három tervezőt, majd a végső döntésbe vonják be az embereket is! Ne a hatóságok mondják meg, hogy mi a megfelelő, főleg, ha az szembe megy a polgárok akaratával, a város a mienk!” - mondta Péter Szilveszter, aki a SZEGEDma szavazásának aktuális eredményét úgy értékelte, hogy a voksolók 64 százalékának nem tetszik a terasz, 36 százalékuknak pedig mindegy, tehát akár jóval nagyobb is lehet a sátor elutasítottsága.

virag_terasz03kf

„Az Élhető Szegedért Egyesület - nevében is vállalva - egy valóban élhetőbb városért küzd. Az említett fogalom a szépséget, a komfortérzetet is takarja, azaz ha egy szegedi, egy külföldi, vagy belföldi látogató, turista beül a Virág Cukrászdába, továbbra is gyönyörködhessen a tér épületeiben, s ne egy « lakodalmas sátor » alatt kelljen lennie, ahol még a Napról sem tudja, hogy süt-e. Úgy vélekedem, az A Cappella kis teraszai még elfogadhatóak, hiszen még egy-két-három asztalt érintő kisebb ernyők nem rontanák a Klauzál tér arculatát a Virág esetében sem" - mondta Péter Szilveszter. „Hangsúlyoznánk: NEM a Virág Cukrászda megnyitása ellen vagyunk, ha kell, mi is segítjük saját eszközeinkkel ezt a célt! Nyíljon meg a hely újból, hiszen fontos, hogy turisták jöjjenek ide, fejlődjön a város, de találjuk meg az arany középutat, ami mindenkinek jó! A mostani sátor maximum biciklitárolónak jó!” - emelte ki az Élhető Szegedért Egyesület elnöke. Péter Szilveszter bízik benne, hogy sokan fognak tiltakozni a SZEGEDma oldalán, illetve a Facebookon. Az Élhető Szegedért Egyesület

elérhető

az említett közösségi oldalon, illetve levelezési címén, amely a következő: Szeged, Kápolna utca 14.

"Ne a hatóságok mondják meg, hogy mi a megfelelő, főleg, ha az szembe megy a polgárok akaratával, a város a mienk!" - Pé...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.