Az Élhető Szegedért Egyesület tiltakozó mozgalmat indít a Virág terasza ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

peter_szilveszter02_gs

Péter Szilveszter szerint az építményről csak a városlakókat felejtették el megkérdezni.

Korábban megírtuk, megosztott a város közvéleménye a hamarosan megnyíló Virág Cukrászda terasza ügyében, amely szeptember 30-ig kapott engedélyt. Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke inkább a korábbi megoldást találta optimálisnak, míg Zákány Ildikó, a tervező álláspontja szerint funkcionális szempontból a legjobb megoldás született, s csupán a fotósokon múlik, milyen képeket készítenek. Dusha Béla fotóművész pedig visszautasítva a szakmáját ért kritikát, „hodálynak” nevezte a sátrat. E cikkeket követően kereste meg lapunkat Péter Szilveszter, az Élhető Szegedért Egyesület elnöke, aki tiltakozó mozgalmat kíván indítani, de egyben véleményét sem rejti véka alá.

„Elsősorban olyan építményt javasolnék – a Dusha Béla által – hodálynak nevezett terasz helyett, ami beleillik az építészeti környezetbe” – vélekedett az egyesület elnöke. „Híres tervezők vannak Szegeden, magam csak egy gyógyszerész vagyok, de az bizonyos, hogy nem illik a térszerkezethez, az eklektikus épületegyütteshez a mostani « lakodalmas sátor ». Javaslom, kérjenek fel két-három tervezőt, majd a végső döntésbe vonják be az embereket is! Ne a hatóságok mondják meg, hogy mi a megfelelő, főleg, ha az szembe megy a polgárok akaratával, a város a mienk!” – mondta Péter Szilveszter, aki a SZEGEDma szavazásának aktuális eredményét úgy értékelte, hogy a voksolók 64 százalékának nem tetszik a terasz, 36 százalékuknak pedig mindegy, tehát akár jóval nagyobb is lehet a sátor elutasítottsága.

virag_terasz03kf

„Az Élhető Szegedért Egyesület – nevében is vállalva – egy valóban élhetőbb városért küzd. Az említett fogalom a szépséget, a komfortérzetet is takarja, azaz ha egy szegedi, egy külföldi, vagy belföldi látogató, turista beül a Virág Cukrászdába, továbbra is gyönyörködhessen a tér épületeiben, s ne egy « lakodalmas sátor » alatt kelljen lennie, ahol még a Napról sem tudja, hogy süt-e. Úgy vélekedem, az A Cappella kis teraszai még elfogadhatóak, hiszen még egy-két-három asztalt érintő kisebb ernyők nem rontanák a Klauzál tér arculatát a Virág esetében sem” – mondta Péter Szilveszter.

„Hangsúlyoznánk: NEM a Virág Cukrászda megnyitása ellen vagyunk, ha kell, mi is segítjük saját eszközeinkkel ezt a célt! Nyíljon meg a hely újból, hiszen fontos, hogy turisták jöjjenek ide, fejlődjön a város, de találjuk meg az arany középutat, ami mindenkinek jó! A mostani sátor maximum biciklitárolónak jó!” – emelte ki az Élhető Szegedért Egyesület elnöke.

Péter Szilveszter bízik benne, hogy sokan fognak tiltakozni a SZEGEDma oldalán, illetve a Facebookon. Az Élhető Szegedért Egyesület elérhető az említett közösségi oldalon, illetve levelezési címén, amely a következő: Szeged, Kápolna utca 14.

Mi a véleménye a Virág cukrászda új teraszáról?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

"Ne a hatóságok mondják meg, hogy mi a megfelelő, főleg, ha az szembe megy a polgárok akaratával, a város a mienk!" – Pé…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 21.

Előző sztori

Krokodil költözött a szegedi Tisza-partra

Következő sztori

Nagyfa mellett is épülhet illegális migránsokat befogadó sátortábor