Közélet

Csongrád megyei kézműveseket is várnak a Kézműves Remekre

Csongrád megyei kézműveseket is várnak a Kézműves Remekre

2015. július 21., kedd
Csongrád megyei kézműveseket is várnak a Kézműves Remekre
ambrus_kezmuves_remek

Idén is meghirdette a Magyar Kézműves Remek pályázatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A cím elnyerésére szóló kiírásra a Csongrád megyei kézművesek jelentkezését is várják. Közülük tavaly két hódmezővásárhelyi kézműves és egy szintén vásárhelyi cég részesült az elismerésben.

2014-ben

Ambrus Sándor

nyolcszoros Magyar Kézműves Remek díjas, fazekas népi iparművész;

Bereczné Lázár Nóra

hímestojás-festő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere; valamint a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. hímző szerepeltek eredményesen a pályázaton. Ebben az évben az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás(OMÉK) és Vásár keretében a Hungexpo ad otthont a Magyar Kézműves Remek kiállításnak szeptember 23. és 27. között. Az eseményen – a pályázaton való indulástól függetlenül, még van lehetőség területbérlésre, ami a kézművesek és más vállalkozók termékeinek bemutatása mellett azok eladására is teret biztosít. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar Kézműves Remek címre kiírt pályázatának célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése a magyar kézműiparban, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, valamint a népi kézműves mesterségek hagyományainak megőrzése és továbbadása. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.