Csongrád megyei kézműveseket is várnak a Kézműves Remekre

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ambrus_kezmuves_remek

Idén is meghirdette a Magyar Kézműves Remek pályázatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A cím elnyerésére szóló kiírásra a Csongrád megyei kézművesek jelentkezését is várják. Közülük tavaly két hódmezővásárhelyi kézműves és egy szintén vásárhelyi cég részesült az elismerésben.

2014-ben Ambrus Sándor nyolcszoros Magyar Kézműves Remek díjas, fazekas népi iparművész; Bereczné Lázár Nóra hímestojás-festő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere; valamint a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. hímző szerepeltek eredményesen a pályázaton. Ebben az évben az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás(OMÉK) és Vásár keretében a Hungexpo ad otthont a Magyar Kézműves Remek kiállításnak szeptember 23. és 27. között. Az eseményen – a pályázaton való indulástól függetlenül, még van lehetőség területbérlésre, ami a kézművesek és más vállalkozók termékeinek bemutatása mellett azok eladására is teret biztosít.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar Kézműves Remek címre kiírt pályázatának célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése a magyar kézműiparban, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, valamint a népi kézműves mesterségek hagyományainak megőrzése és továbbadása. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 15.

Default thumbnail
Előző sztori

Nemcsak a sertéságazatban lehet 5 százalék az áfa

Default thumbnail
Következő sztori

Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

Legutóbbi hasonló cikkek